sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Matteo Messina Denaro, cel mai căutat șef mafiot din Italia, a fost arestat. A avut rol în asasinarea procurorilor Falcone și Borsellino

  de Special Arad | 16 ianuarie 2023, 4:08 PM | Internaţional

  0

  Carabinierii italieni l-au arestat luni pe Matteo Messina Denaro, cel mai căutat șef mafiot din țară, care fugea de poliție de peste trei decenii. Messina Denaro, care a fost reținut în capitala siciliană Palermo, este considerat a fi un șef al Cosa Nostra, din Sicilia, scrie Reuters.
  „Astăzi, 16 ianuarie, carabinierii (…) l-au arestat pe fugarul Matteo Messina Denaro în interiorul unei unități sanitare din Palermo, unde se dusese pentru tratament terapeutic”, a declarat Pasquale Angelosanto, generalul poliției naționale a carabinierilor, citat de agenția de presă AGI. El a fost condamnat în lipsă la închisoare pe viață pentru rolul jucat în asasinarea, în 1992, a procurorilor antimafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino. Messina Denaro riscă de asemenea o condamnare pe viață pentru implicare în atentatele cu bombă din Florența, Roma și Milano, care au ucis 10 persoane în 1993.
  Denaro, poreclit „Diabolik”, era considerat cândva drept un candidat pentru a fi șeful absolut al mafiei siciliene, după moartea lui Bernardo Provenzano, în 2016, și a lui Salvatore Riina, în 2017. Bărbatul de 60 de ani – care a afirmat cândva, în mod faimos: „Am umplut un cimitir de unul singur” – își păstrase stilul luxos de viață, mulțumită unor finanțatori.

  În august 2021, televiziunea publică italiană Rai a făcut publică o înregistrare din martie 1993, în care a fost identificată pentru prima dată vocea lui Denaro, în timpul unui proces în care acesta a fost chemat să depună mărturie. După câteva săptămâni, el a fugit și nu a mai fost găsit.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.