Măsuri specifice privind asigurarea ordinii și siguranței publice pe timpul slujbelor și procesiunilor religioase prilejuite de sărbătoarea ,,Adormirea Maicii Domnului”

  de Special Arad | 14 august 2020, 12:53 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Jandarmeria Arad, împreună cu celelalte instituții cu atribuții de ordine publică,  va asigura măsurile de ordine, în zona Mănăstirii Hodoș-Bodrog, Mănăstirea ,,Simion Stâlpnicul” Arad-Gai și la Basilica Papală Maria Radna, pe timpul procesiunilor religioase prilejuite de sărbătoarea ,, Adormirea Maicii Domnului”, pentru prevenirea și descurajarea producerii unor fapte antisociale, pentru îndrumarea persoanelor precum și pentru supravegherea respectării măsurilor de protecție sanitară și a distanțării fizice.

   

  Având în vedere Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nr. 41 din 13 august a.c., privind măsurile specifice adoptate pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la aceste evenimente, în zilele de 14 și 15 august, jandarmii arădeni vor avea în vedere ca toți participanții la aceste activități să respecte prevederile legale în vigoare și măsurile de protecție sanitară.

   

  Conform hotărârii CJSU, la aceste activități participanții sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să acopere în întregime nasul și gura, atât în interiorul clădirilor cât și în exterior și să respecte distanțarea fizică.

  În situația în care numărul pelerinilor aflați în incinta lăcașurilor de cult prezintă risc pentru sănătatea acestora, se vor lua măsurile necesare pentru diminuarea riscului.

   

  Jandarmeria Arad are obligaţia de a asigura măsurile de ordine publică şi protecția cetăţenilor şi nu va tolera actele sau gesturile care pun în pericol siguranţa lor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.