duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Măsuri pentru fluidizarea traficului la automarfare, la graniţa cu Ungaria

  de Special Arad | 29 martie 2021, 11:31 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat  Ca în fiecare început de săptămână, în urma restricţiilor de circulație în perioada weekend-ului de pe teritoriu Ungariei, când autovehiculele de transport marfă nu au circulat pe teritoriul statului vecin, la această oră în punctele de trecere a frontierei de la granița comună, se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate acestor autovehicule.In plus autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport.

  A fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 7 artere), cât şi în P.T.F. Vărşand (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Bors II (se lucrează pe 2 artere) şi PTF Petea (2 artere).

  Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze inclusiv suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automărfarelor.

  „Reamintim că, la graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile maghiare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară. Totodată, în primele ore ale zilei, de la ridicarea restricţiilor impuse de autorităţile maghiare în fiecare sfârşit de săptămână, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 2.600 de automarfare, dintre care 2.000 au fost pe sensul de ieşire”.

  Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare. Recomandări:

  Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

  De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro . Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.