Măsură extremă pentru vânzătorii de mașini second hand. Pot face închisoare dacă modifică kilometrajul mașinii

  de Special Arad | 7 August 2017, 4:41 PM | Auto | Naţional

  0

  Lovitură dură din partea parlamentarilor pentru samsarii de maşini. Modificarea numărului de kilometri parcurși de o mașină este o practică întâlnită destul de des în România, iar sute de cumpărători de mașini second-hand au fost păcăliți.

  Un grup de parlamentari propun însă acum o modificare legislativă care să împiedice aceste practici înşelătoare.

  Mai exact, toţi cei care doresc să vândă un vehicul vor fi nevoiţi să completeze pe propria răspundere, în cartea maşinii sau într-un document separat, numărul real de kilometri parcurşi de acel vehicul. În cazul în care datele se dovedesc ulterior altele decât cele reale, comerciantul (persoană fizică sau juridică) poate fi acuzat de fals în documente şi riscă închisoarea.

  Măsura propusă ar putea fi trimisă către Parlament în această toamnă.

  Piaţa maşinilor second-hand din import a avut un prim semestru extrem de bun în România, avansul fiind de 86%, până la 253.000 de maşini. În acelaşi timp, înmatriculările de maşini second-hand pe plan intern (reînmatriculări) au urcat cu 130%, în două dintre cele şase luni ale primului semestru depăşindu-se 50.000 de unităţi.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.