Salvamari există la lacul Ghioroc, dar nu și responsabilitate din partea înotătorilor – spune primarul stațiunii

  de Raluca Medeleanu | 30 June 2021, 2:48 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  Două tragedii s-au produs la lacul de la Ghioroc, la o diferență de nici o lună. În ambele cazuri și-au pierdut viața bărbați tineri, care aveau toată viața în față. Automat, pe rețelele de socializare au apărut voci critice în legătură cu modul în care este administrat lacul, aducându-se în discuție lipsa salvamarilor.

  Dorind să aflăm dacă, într-adevăr, Primăria Ghioroc – comună devenită recent stațiune, de care ține și lacul respectiv – duce lipsă de salvamari, l-am contactat pe primarul Corneliu Popi-Morodan, care ne-a dezmințit însă informația.

  Acesta ne-a declarat că la ora actuală există angajați 6 salvamari calificați, pe statul de plată al Primăriei, care au curs valabil în întreaga lume și care sunt cu contract momentan până în luna mai 2022 și mai există încă un salvamar calificat, voluntar. Programul de supraveghere de pe plajă este până la ora 19, cu toate acestea salvamarii rămân și peste program.

  Despre tragediile produse luna aceasta, primarul a spus că sunt extrem de regretabile, însă a ținut să precizeze: „Primul a murit de infarct și al doilea s-a înecat fiind în stare de ebrietate. Mai mult, ambele evenimente s-au produs după orarul de funcționare, seara. Chiar și așa, salvamarii încă erau acolo și au intervenit. Înțelegem tragediile, dar nici nu am fost anunțați pe plajă, nimeni nu a strigat în acel timp… așteaptă să se întâmple tragedia și abia apoi strigă. Salvamarii nu sunt supermeni, ci doar oameni care fac tot posibilul să salveze acele vieți”, ne-a spus Corneliu Popi-Morodan.

  L-am întrebat dacă pe plajă există panouri care să atragă atenția de riscul de înec, iar primarul ne-a spus că există mai multe panouri de semnalizare: regulamentul și alte două panouri care atenționează că este pericol de apă adâncă.

  „Eu îi înțeleg pe oameni. Suntem și noi necăjiți de cele întâmplate și chiar vrem să transmitem un mesaj prin care oamenii să înțeleagă că trebuie să aibă și ei grijă, căci acești salvamari nu sunt supermeni și nu pot mereu să îi salveze mai ales dacă ei își asumă niște riscuri, dacă intră în apă în stare de ebrietate”, ne-a spus primarul stațiunii Ghioroc.

  Citește și:

  Bărbatul căutat de scafandri în lacul Ghioroc a fost găsit decedat, la 3 metri adâncime 

  Un tânăr s-a înecat în lacul Ghioroc! Scafandrii au găsit cadavrul la o adâncime de 6-7 metri 

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cât cinism pe acest așa zis primar.
   De ce nu imprejmuiti lacul lasand accesibil doar plaja amenajată. De ce nici o institutie nu face nici un control inopinat exista s-au nu salvamar.
   Cum poate o balastiera fi considerată statiune.
   In goana după bani călcați pe cadvre stimați politicieni locali.

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Copilul meu a murit prin axifiere mecanica prin înec,domnule primar,nu a făcut infarct.Aveti dovada la primărie. Rușine că va interesează numai banii,Și salvamarul a intrat până la genunchi când s a înecat copilul.Si să nu mai spun că nici veste de salvare nu dau pe hidrobiciclete.Degeaba încercați să musamalizati acum .Rușine rusine ca mor tineri și nenorociți familiile.

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. “Înțelegem tragediile, dar nici nu am fost anunțați pe plajă, nimeni nu a strigat în acel timp… așteaptă să se întâmple tragedia și abia apoi strigă. “.

   Se presupune ca salvamarii trebuie sa supravegheze mereu balta si chiar sa te atentioneze daca esti Batman. Nu sa astepte sa ii ia cineva de manuta de pe plaja sa ii spuna: vezi ca X se ineaca! Ce-i drept, sunt si oameni care nu respecta.

   Eu personal am renuntat la a mai intra in balta de la Ghioroc la nivel de peste genunchi. Plaja e amenajata frumos, dar atat.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.