Suntem mândri de voi! UTA, egal smuls cu inima în fața Rapidului

  de Lucian Dănilă | 10 September 2021, 11:26 PM | Sport | Topic special

  1

  În seara asta nu fotbalul a fost pe primul loc. În seara asta ne-am simțit mândri că UTA este unică prin dragostea pe care o primește de la această mare de oameni care au umplut străzile din jur și apoi arena „Francisc Neuman”. Fiecare arădean prezent în seara asta pe stadion, indiferent de vârstă, a strigat din toate puterile cele trei inițiale: UTA!

  Favoriții acestui public minunat nu au prins cea mai bună zi din acest campionat. Au început bine jocul, cu o ratare mare a lui Miculescu, cu un joc legat, dar Rapid a lovit la prima acțiune de poartă prin ex-ul Alexandru Albu în minutul 16 cu o lovitură de cap în urma unui corner. UTA s-a stins și după numai șapte minute tot Albu avea să marcheze un gol ciudat cu un șut din unghi care l-a prins pe Iacob mult în afara spațiului porții. Era 0-2 și ne gândeam la ce e mai rău, adică o înfrângere categorică.

  Un public adevărat se simte la greu, iar stadionul nu a cedat: „Nu dăm niciodată înapoi, UTA Arad!” Și nu au dat. După un handicap de două goluri la pauză, echipa arădeană a intrat pe teren să dea totul, ultima picătură de energie. Aveau datorii mari în fața publicului și mingea era din ce în ce mai aproape de poarta lui Moldovan, și el un ex…

  Benga a trimis din cădere puțin pe lângă poarta lui Moldovan de la 6 metri de poartă. Apoi Hora a fost aproape de a înscrie, dar Moldovan a respins cu un efort uluitor. Un gol turcesc…, dar tabela a rămas aceeași, 0-2. Tot Hora a nimerit bara cu o lovitură de cap în urma unui corner. UTA a avut și ghinion, dar presiunea pe careul rapidist creștea. Ubbink, care a trimis o minge sub bară pe care a respins-o Moldovan, împingea mereu jocul în zonele laterale, acolo de unde Roger, Vukcevic și apoi Tomozei, care a intrat foarte bine, au aruncat multe mingi în careu, dar Săpunaru a fost imperial.

  Hora avea să iasă din nou la rampă în minutul 81, atunci când a preluat în careu de lângă Dandea, rapidistul a faultat și s-a dictat penalty. Tot Hora a luat mingea și l-a învins cu o siguranță dezarmantă pe Moldovan.

  Cel care avea să ne salveze de la o înfrângere dureroasă a fost Liviu Antal, cel care ne-a obișnuit deja să vină cu un plus de pe banca de rezerve. Un triunghi de pase între Ubbink – Roger – Antal, iar ultimul a reluat cu latul din fața porții, fiind cu o fracțiune de secundă mai rapid decât Morais: 2-2! Era minutul 88 și ne gândeam chiar la victorie.

  S-a încheiat 2-2, un egal smuls cu inima de o echipă care a luptat până la ultima secundă pentru cei care îi iubește necondiționat: arădenii!

  A fost ceva unic și chiar dacă nu am trăit bucuria unei victorii care ar fi plasat UTA pe locul 2, rămânem cu această impresie că UTA este Arad și acest oraș iubește UTA!

  Coregrafia galeriei arădene a fost spectaculoasă. „Dorința unui întreg stadion: Regina României înapoi pe tron“, pe fondul unui spectacol pirotehnic superb, dar ne-a emoționat și mesajul „Dumnezeu să-ți poarte lotca în ape liniștite, Amirale!“ în memoria marelui campion Ivan Patzaichin, plecat dintre noi în urmă cu cinci zile.

  Nici nu mai contează ca Rapidul a venit în violet, că galeria din Giulești a încercat mereu să ne provoace cu scandarea „Timișoara, Poli Timișoara”. Contează că în a doua repriză a fost doar o echipă pe teren, UTA, contează că această echipă a avut puterea să revină senzațional, contează că la Arad pe arena „Francisc Neuman” trăim momente de care ne era dor și trăim senzații pe care pe niciun stadion din țară nu le poți trăi!

  Suntem mândri de voi!

  UTA Arad – Rapid București 2-2 (0-2)

  Hora 81-11m, Antal 88 / Albu 16, 23

  UTA: Florin Iacob – Vukcevic (66 Tomozei), Erico, Benga, Shlyakov – Vorobjovas, Passaglia (46 Hora) – Roger, Ubbink, Miculescu (90 Isac) – Dangubic (69 Antal).

  Pe bancă: Balauru – Tomozei, Fl. Ilie, Medjimorec, Bustea, Isac, Antal, Hora, Mercioiu. Antrenor: Laszlo Balint

  Rapid: H. Moldovan – Goge (74 Romario Moise), Săpunaru, Dandea, Morais – Albu, Crepulja, Sefer (64 Pănoiu) – Carnat, Ad. Bălan (64 Marzouk), Hlistei (90 Stahl).

  Pe bancă: Drăghia – Marzouk, R. Ilie, Stahl, Pănoiu, Alami, Moise, Floricăm D. Grigore. Antrenor. Mihai Iosif

  Arbitri: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – Vladimir Urzică ( Piatra Neamț) Daniel Mitruți (Craiova). Rezervă: Marius Omuț (Oradea).

  Observator FRF: Ioan Onicaș (Zalău)

  Observator LPF: Romulus Chihaia (București).

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.