Maroon 5, scrisoare către Klaus Iohannis și Dacian Cioloș

  de - | 8 June 2016, 8:11 AM | Naţional

  0

  După un spectacol incendiar în Piața Constituției, membrii trupei deținătoare a trei premii Grammy, Maroon 5, au trimis o scrisoare către președintele României, Klaus Iohannis, în care își oferă sprijinul în lupta împotriva defrișărilor ilegale. Scrisoarea este adresată și prim-ministrului Dacian Cioloș și ministrului Mediului, Cristiana Pașca Palmer.

  România deține o parte dintre cele mai vechi păduri din Europa, pe care muzicienii le descriu ca fiind „o bogăție naturală și unică pe continent”, dar care, din cauza defrișărilor masive, sunt în pericol.

  În scrisoare, Jesse Carmichael și James Valentine, membri ai trupei Maroon 5, îşi fac publică intenția de a lupta împotriva defrișărilor ilegale din toată lumea.

  „Suntem onorați că avem ocazia să vă vizităm frumoasa țară și să cântăm în magnifica Piață a Constituției, din inima Bucureștiului. România este o țară bogată și diversă, care are atât de mult de oferit, inclusiv frumoșii munți și prețioasele păduri vechi, o bogăție naturală unică pe continent.

  În ultimul an, am avut ocazia să aflăm despre amenințările grave la adresa pădurilor lumii, pagube care au fost cauzate inclusiv de exploatarea ilegală a prețiosului lemn pentru instrumente muzicale și alte produse din viața noastră de zi cu zi”, spun, în scrisoarea datată 5 iunie, cei doi membri ai trupei Maroon 5.

  citește mai mult pe Digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.