miercuri, 4 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Marius Nistor, despre rezultatele la titularizare: „Cei mai bine pregătiți nu sunt atrași de cariera didactică”

  de Special Arad | 18 iulie 2023, 9:48 PM | Educaţie | Naţional

  0

  Preşedintele Federaţiei Sindicatelor „Spiru Haret”, Marius Nistor, consideră că rezultatele examenului de titularizare arată, pe de o parte, că acesta este un examen „corect”, iar pe de altă parte faptul că peste jumătate dintre candidaţi nu au obţinut note peste 7 indică faptul că cei mai bine pregătiţi dintre absolvenţi nu sunt atraşi de cariera didactică, din cauza salarizării.

  „Sistemul nu mai este atractiv nici pentru cei care lucrează în momentul de faţă în domeniu, sunt mulţi colegi care părăsesc sistemul”, adaugă liderul sindical.

  Întrebat ce părere are despre rezultatele examenului de titularizare din acest an, care arată că peste jumătate dintre candidaţi au obţinut note sub 7, preşedintele Federaţiei Sindicatelor „Spiru Haret”, Marius Nistor, a răspuns că rezultatele arată că „este un concurs foarte corect”.

  „Există o selecţie foarte riguroasă vizavi de titularizarea în sistemul de învăţământ preuniversitar, iar, pe de altă parte, un semnal de alarmă că cei mai bine pregătiţi studenţi, şi nu numai, nu se orientează către sistemul de învăţământ. Ştiţi foarte bine că, din toate datele, tinerii îşi doresc în momentul de faţă să aibă o salarizare decentă. Atâta vreme cât salarizarea este sub orice critică – chiar dacă în momentul de faţă au apărut modificări, există o posibilitate ca prin noua lege a salarizării această problemă să fie rezolvată, dar nu va fi rezolvată imediat – atâta vreme cât nu va exista o salarizare motivantă, categoric sistemul nu va fi atractiv. Sistemul nu mai este atractiv nici pentru cei care lucrează în momentul de faţă în domeniu, sunt mulţi colegi care părăsesc sistemul. A dispărut orice fel de motivaţie: şi profesională, şi din punct de vedere salarial”, a declarat Marius Nistor, marţi, pentru News.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.