Breaking NewsVictorie uriașă la Madrid! Copil l-a eliminat pe Granollers și îl așteaptă pe „noul Federer”!

  de Lucian Dănilă | 5 May 2014, 11:40 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Arădeanul Marius Copil debutează la turneul Masters de la Madrid, turneul la care a primit un wild-card de la proprietarul competiției, românul Ion Țiriac. Aflat pe locul 164 în ierarhia ATP, Copil va da piept cu Marcel Granollers Pujol, spaniolul fiind mult mai bine clasat, locul 30 ATP.

  Adversarul de astăzi al arădeanului a cucerit Turneul Campionilor în competiția de dublu de la londra din noiembrie 2012, atunci când a făcut pereche cu conaționalul său, Marc Lopez. În acea perioadă, Granollers a ocupat locul 4 în ierarhia ATP la dublu, acum fiind pe locul 25.

  Cea mai bună clasare din carieră la simplu a ibericului a fost tot în 2012, în luna iunie, atunci când Marcelo Granollers Pujol a fost pe locul 19 ATP!

  Diferență mare și la bani….

  Diferența între cei doi jucători se vede și la câștigurile totale din carieră. În timp ce arădeanul a adunat 365.000 de dolari în concursurile la care a participat atât la simplu cât și la dublu, spaniolul a câștigat nu mai puțin de 5.574.000 de dolari!

  În acest an, Copil a câștigat 50.000 de dolari la siplu și doar 971 la dublu, fiind depășit net de iberic care a câștigat 197.000 de dolari la simplu și 48.000 de dolari la competițiile de dublu.

   

  UPDATE: Marius Copil a câștigat primul set contra ibericului cu scorul de 6-3. Arădeanul a câștigat pe serviciul adversarului în momentul în care conducea cu 3-2 și apoi și-a câștigat de fiecare dată serviciul. Marius a avut unele emoții la mingile de set, atunci când spaniolul a revenit de la 0-40 la 30-40, dar Marius a dovedit stăpânire de sine și și-a adjudecat setul.

  Copil conduce cu 3-2 în setul secund și urmează la serviciu dar a trecut pe lângă o șansă uriașă de 4-1! El a ratat două mingi de break în ghemul anterior și Granollers a revenit de la 15-40!

  Marius este la două gheme de calificarea în turul secund! El îl conduce cu 4-3 pe Granollers și urmează la serviciu. La scorul de 3-2 pentru arădean, acesta a salvat o minge de break a spaniolului!

  Sportivul arădean servește pentru câștigarea meciului la Madrid! El conduce cu 5-4 în setul al doilea contra lui Granollers, după ce a câștigat primul set cu 6-3!

  Copil a câștigat cu 6-4 al doilea set și îl așteaptă în turul secund pe „noul Federer”, bulgarul Grigor Dimitrov (14 ATP), câștigătorul turneului de la București din urmă cu o săptămână. Dimitrov joacă astăzi cu spaniolul Pablo Carreno-Busta  (63 ATP). Este o victorie uriașă pentru Marius Copil care s-a calificat pentru prima dată în carieră în turul al doilea la un turneu Masters, competiția de la Madrid fiind de 1.000 de puncte!

  Copil este singurul român prezent pe tabloul masculin.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.