sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mario Vancea, condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare după ce l-a înjunghiat pe tatăl iubitei sale

  de - | 9 decembrie 2021, 8:41 PM | Regional

  0

  Tânărul Mario Eduard Vancea din Salonta a fost condamnat, joi, la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, plus interzicerea unor drepturi, de judecătorii Tribunalului Bihor, într-un proces penal de tentativă de omor deschis după ce tânărul din Salonta s-a dus acasă la fosta lui iubită şi i-a atacat tatăl, un poliţist de frontieră, pe care l-a lovit şi înjunghiat.

  Pe lângă condamnarea de patru ani şi patru luni pentru tentativă de omor şi violare de domiciliu, lui Mario Vancea – care la vremea producerii faptelor avea 18 ani – i se vor interzice o serie de drepturi, între care cel de a deţine sau purta orice fel de armă. De asemenea, i se interzice să comunice cu victima şi să se apropie de locuinţa acesteia, vreme de 2 ani după executarea pedepsei închisorii, scrie ebihoreanul.ro.

  În acelaşi timp, Tribunalul Bihor menţine măsura arestării preventive și îl obligă pe acesta să-i plătească victimei daune morale în valoare de 150.000 de lei, cheltuielile cu spitalizarea, de peste 12.000 de lei, precum şi cheltuielile judiciare.

  Conform minutei publicate pe portalul instanţelor, sentinţa pronunţată la Tribunalul Bihor nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

  În luna aprilie a acestui an, Mario Vancea s-a dus, alături de tatăl său, să-şi „recupereze” iubita care-l părăsise şi se întorsese în casa părintească din localitatea Avram Iancu, localitate aflată la granița cu județul Arad.

  Tatăl fetei, Gheorghe Domşa, poliţist de frontieră, i-a cerut tânărului să iasă din casă, dar Mario era pus pe scandal, iar discuţia a degenerat. Cei doi au ajuns în holul casei, unde tânărul a scos la un moment dat un cuţit, cu care l-a tăiat pe tatăl fetei în zona capului, la braţul stâng şi în abdomen.

  Mario ar fi fost dezarmat de cuţit de fosta lui prietenă şi de mama acesteia, care au şi reuşit să-l scoată din casă şi să încuie uşa, pentru ca victima lui să scape de un eventual nou atac. Tatăl agresorului a rămas în maşină în faţa casei în timpul atacului, iar ulterior autoturismul său chiar a fost atacat cu bare metalice de victima înjunghiată şi de soţia şi fraţii acestuia, care ieşiseră să-l prindă pe Mario.

  „Prima oară m-a lovit la cap cu un pumnal, am căzut. Când m-am ridicat m-a atacat cu cuţitul, l-a băgat în mine, prin intestinul gros, direct în rinichi. M-a rănit şi la mână şi la nas. A venit în casa noastră înarmat. Ne-a ameninţat şi înainte că vine şi ne omoară, iar în dimineaţa în care ne-a atacat a vrut să o ducă cu forţa (pe fiica sa, fosta iubită a agresorului n.r.). Mă pufneşte plânsul când văd în România aşa ceva. Judecătorii cum au făcut aşa ceva? Omul ăsta trebuie să stea mult după gratii. Să vii în casa mea să mă omori?! Să vii să iei viaţa la un om cu 3 copii?! Fizic eu sunt puţin mai bine, dar psihic acum sunt terorizat şi îmi vine să plâng. Am fost între viaţă şi moarte!”, povestea în vară victima, pentru ebihoreanul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.