sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Marina columbiană a capturat cel mai mare submarin folosit pentru transportul drogurilor. La bord au fost găsite 3 tone de cocaină

  de - | 13 mai 2023, 9:03 PM | Internaţional

  0

  foto: noticias.uol.com.br

  Marina columbiană a anunţat vineri, 12 mai, că a capturat cel mai mare submarin folosit pentru transportul drogurilor din istoria Columbiei, cu o lungime de 30 de metri şi o lăţime de trei metri şi având la bord trei tone de cocaină, relatează AFP, citat de stiripesurse.ro.

  Semi-submersibilul a fost capturat marți în timp ce se îndrepta spre America Centrală, una dintre cele mai aglomerate rute pentru traficul ilegal de droguri către Statele Unite, care sunt principalul consumator mondial de cocaină columbiană.

  Imaginile difuzate de autorităţi arată lunga ambarcaţiune pe apă şi încărcătura sa descărcată pe uscat. Sunt sute de pachete de droguri etichetate „Toyota” (traficanţilor le place să dea un nume livrărilor lor, adesea ales din rândul marilor mărci mondiale). În mijloc, stau trei bărbaţi care au fost reţinuţi.

  Cei trei suspecţi columbieni arestaţi au declarat că au fost „forţaţi de o organizaţie de trafic de droguri să urce la bord şi să conducă semisubmersibilul spre America Centrală”.

  Este cel mai mare narco-submarin identificat de când a început acest tip de captură, în 1993.

  Columbia este cea mai mare ţară producătoare de cocaină din lume.

  În trei decenii, marina columbiană a confiscat 228 de astfel de ambarcaţiuni, care pleacă încărcate cu tone de droguri spre SUA sau chiar traversează Atlanticul spre Europa.

  sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.