Se măresc tarifele pentru parcările din oraș

  de Raluca Medeleanu | 16 iulie 2019, 6:53 PM | Știri Arad

  7

  Consilierii locali municipali au votat marți, în unanimitate, proiectul de hotărâre care prevede reactualizarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor cu plată amenajate pe domeniul public al Municipiului Arad. Acesta conține, printre altele, și modificări ale tarifelor pe care le percepe compania Recons, în a cărei administrare se află parcările din oraș.

  Diferențe de 50 de bani

  Dacă până acum oamenii plăteau pentru Zona A 2 lei pentru o oră, 3 lei pentru două ore, în zona B 1,5 lei pentru oră, 2,5 lei pentru două ore, iar zona C 1,1 lei pentru o oră, respectiv 2 lei două ore, acum tariful se va scumpi cu 50 de bani pentru aproximativ toate situațiile: zona A va presupune achitarea a 2,5 lei pentru o oră și 3,5 lei pentru două ore, zona B 2 lei pentru o oră, respectiv 3 lei pentru două ore, iar zona C 2 lei pentru o oră, respectiv 3 lei pentru două ore.

  Puteți afla toate schimbările tarifare, în tabelul de mai jos.

   

  Programul de funcționare a parcărilor în sistem de plată este următorul:

  a) În perioada 1 mai – 30 septembrie:

  Zona A

  – de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 – 21,00;

  – sâmbăta 8,00 – 14,00

  Zona B şi C

  – de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 – 18,00;

  – sâmbăta 8,00 – 14,0

  b) În perioada 1 octombrie – 30 aprilie, pentru toate zonele:

  – de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 – 18,00;
  – sâmbăta 8,00 – 14,00

  Tariful pentru plata prin SMS este după cum urmează:

  Pentru Zona A, o oră costă 50 de eurocenți + TVA. iar două ore costă 80 de eurocenți + TVA. Pentru Zona B, o oră costă 40 de eurocenți + TVA, iar două ore costă 65 de eurocenți + TVA. În final, pentru Zona C, o oră costă 20 de eurocenți + TVA, iar două ore costă 40 de eurocenți + TVA. (cu observația că TVA este aferent serviciului prestat de operatorul de telefonie mobilă).

  Regulamentul prevede următoarele, în legătură cu plata tarifului de parcare cu telefonul mobil:
  a) Utilizatorii sistemului de plată a tarifului de parcare cu telefonul mobil, prin SMS, achită anticipat contravaloarea duratei de staționare pentru care optează.
  b) Pentru utilizatorii sistemului de plată a tarifului de parcare cu telefonul mobil, prin SMS, parcarea începe din momentul primirii de către aceştia, prin SMS, a confirmării de parcare.
  c) Utilizatorul va trimite un SMS la un număr scurt (ex.7420), indicat de panourile infomative de parcare cu plată, conţinând numărul de înmatriculare al maşinii de ex.: “XXX AR01ABC”. În câteva secunde, clientul primeşte confirmarea operaţiei pe SMS: “Aţi plătit parcarea pentru maşina AR01ABC, azi:zz/ll/aaaa în MUNICIPIUL ARAD până la ora mm/oo.”
  Codurile de zonă sunt :
  – pentru zona A, 1 oră 101 (ex. 101AR01ABC),
  – pentru zona A, 2 ore 102 (ex. 102AR01ABC),
  – pentru zona B, 1 oră 201 (ex. 201AR01ABC),

  – pentru zona B, 2 ore 202 (ex. 202AR01ABC),
  – pentru zona C, 1 oră 311 (ex. 311AR01ABC),
  – pentru zona C, 2 ore 312 (ex. 312AR01ABC).

  Întregul proiect de hotărâre al noului Regulament poate fi consultat mai jos:

  View Fullscreen

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dacă tot plătim pentru parcări prin sms dublu față de automate (care funcționează când și cum, și de aceea ești obligat să parchezi prin sms), nu se putea introduce parcarea prin bip, ca și în Timișoara? Nu mai știu, cum să tragă banii de pe noi! Pe lângă faptul că au lăsat Aradul în paragină, și parcarea e dublu la preț față de orașele mari.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • La Cluj e 4 lei ora in zona I si la Oradea daca nu ma insel e 0.70 € + TVA 1 ora! …unde ai vazut tu pret dublu la Arad? Ce ne placem sa ne cacam, pe noi pentru orice asta chiar daca aci la Arad suntem vai de mama noastra…avem, parcare cu 1 leu si ghertoii tot dubleaza si acum sau parcheaza aiurea!

    0 voturi
    +1
    -1
  2. Ar putea sa faca aparatele de taxat sa calculeze durata de parcare in functie de cati bani pui, la minut. Parcarea prin SMS ar putea sa o faca mai ieftina per total cu un 5-7% ca sa fie preferata metoda asta de plata. Dar, unde nu-i cap… ce pretentii sa mai ai?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.