vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Marele Premiu pentru România și o nominalizare importantă pentru un proiect românesc la Global Inclusion Awards 2017

  de Special Arad | 4 mai 2017, 9:29 PM | Business | Naţional

  0

  România a fost premiată de către Child and Youth Finance International (CYFI) la categoria „Country Award”, pentru proiectele de educaţie financiară destinate copiilor şi tinerilor, care au avut ca principal obiectiv diminuarea excluziunii financiare, transmite Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) din România.

  Distincţia a fost oferită în cadrul Global Inclusion Awards 2017, eveniment care a avut loc miercuri seară la Berlin, sub înaltul patronaj al preşedinţiei germane a G20.

  Ţara noastră a fost nominalizată la această categorie, din regiunea Europa şi Asia Centrală, alături de Azerbaijan, Georgia, Letonia şi Rusia. Includerea României pe această listă vine ca urmare a implementării proiectelor şi programelor, în domeniul educaţiei financiare, derulate de ASF, Banca Naţională a României (BNR) şi Ministerul Educaţiei Naţionale, scrie adevarul.ro.

  Nominalizare pentru o elevă pregătită de o arădeancă

  Printre tinerii nominalizați la categoria „Outstanding Youth Economic Citizenship” s-a aflat și Theodora Cleja, reprezentanta consiliului elevilor la Transylvania College / The Cambridge International School în Cluj. Această categorie vizează elevii proactivi din toată lumea care reușesc să creeze un proiect de educație financiară cu impact puternic. Astfel, sub îndrumarea profesoarei (de economie) arădene Raluca Lenarth, Theodora a implementat la nivel național Financial Drawing Competition, o competiție de desene a cărui obiectiv presupune analiza unor concepte financiare.

  Conform juriului Child and Youth Finance International, proiectul Theodorei a fost singurul de acest fel promovat și implementat de tineri, având un scop precis și anume familiarizarea tinerei generații cu lumea financiară într-un mod cât se poate de creativ și inovator.

  Delegatia Trasylvania College- Georgiana Mois- reprezentant al comitetului de educatie financiara, Mihai Zoican, profesor de engleza si secretar al programului de educatie financiara, Global Money Week , Raluca Lenarth, profesor de economie si coordonator program de educatie financiara, Global Money Week

  Delegația Trasylvania College – Georgiana Mois – reprezentant al comitetului de educație financiară, Mihai Zoican, profesor de engleză și secretar al programului de educație financiară, Global Money Week, Raluca Lenarth, profesor de economie și coordonator program de educație financiară, Global Money Week

   

  La acest eveniment au participat şi ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, precum şi Bogdan Puşcaş, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP).

  18238033_783430635157150_3255991081028100095_o

  Child and Youth Finance International este o organizaţie non-profit fondată în Amsterdam care îşi propune să îmbunătăţească gradul de incluziune financiară şi educaţia pentru integrarea în economie a copiilor şi a tinerilor, astfel încât fiecare copil, la absolvirea şcolii primare, să aibă cunoştinţe financiare şi să fie capabil să-şi administreze un cont de economii. Lansată în 2012, mişcarea globală CYFI adresată tinerilor s-a extins în mai mult de 140 de ţări din întreaga lume.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.