Marele cântăreţ sârb Tozovac, îndrăgit de mii de bănăţeni, a murit răpus de coronavirus

  de Special Arad | 7 aprilie 2021, 9:42 AM | Internaţional

  0

  Marele cântăreţ sârb Predrag Živković Tozovac a murit, marţi, la vârsta de 86 de ani. În ultimele săptămâni, artistul îndrăgit de mii de bănăţeni a fost tratat de coronavirus, conform Renașterea care citează presa din Serbia.

  Tozovac a devenit cunoscut în anul 1967, când a lansat piesa „Ispod lipe, kraj potoka”. În acelaşi an, a scos alte patru discuri, în duet cu Silvana Armenulić („Devojčice garava”).

  Popularitatea lui a început să crească în 1971, cu piesa de excepţie „Mirjana“.

  În anul următor, a fost distins cu titlul de cel mai popular cântăreţ sârb („Oči jedne žene“).

  Două dintre cele mai de răsunet creaţii ale marelui artist au fost, spun iubitorii de muzică sârbească, „Iz Krajine lepa vlajna” şi „Prazna čaša na mom stolu”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.