marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Marea Neagră începe să „respire”. Apa e mai curată, iar flora și fauna se refac

  de - | 9 mai 2020, 3:38 PM | Naţional

  0

  (foto: stiintasitehnica)

  Se pare că, în lipsa industriei și a turiștilor care lasă multă mizerie în urmă, Marea Neagră și plajele de pe litoral se află în plin proces de refacere.

  Potrivit cercetătorilor, fauna și flora sunt la cel mai bun nivel din ultimii 25 de ani, iar semnele sunt vizibile: apa este de o claritate ieșită din comun, iar delfini de mari dimensiuni vin aproape de mal la vânătoare de chefal.

  Imaginile cu delfinul care s-a apropiat de mal, la vânătoarea de chefali, au fost filmate în portul Constanța, iar biologii pun comportamentul acestuia pe seama schimbărilor în bine din Marea Neagră.

  În această perioadă, fără un trafic maritim intens, apa este mult mai curată, iar flora și fauna au început să își revină. Adrian Bâlbă, managerul Delfinariului Constanța, a declarat:

  „Noi, retrăgându-ne, am lăsat loc liber și altor specii să se bucure de mare. La Marea Neagră, acum, ecosistemele învie, reînvie, iar delfinii vin către mal să pescuiască. Nu numai delfinii, toate animalele se bucură de retragerea noastră, de faptul că le lăsăm mai mult spațiu vital. În definitiv, natura ne învață, ne-a dat o lovitură de copită, ne-a pus botniță și a zis: „Ușor, nu sunteți numai voi pe lumea asta.”, a precizat acesta.

  Sursa: impact

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.