Marea Britanie, SUA, Japonia și Canada vor interzice noile importuri de aur rusesc

  de - | 26 iunie 2022, 12:51 PM | Internaţional

  1

  Marea Britanie, Statele Unite, Japonia și Canada vor interzice noile importuri de aur rusesc, ca parte a eforturilor de înăsprire a sancțiunilor impuse Moscovei pentru invadarea Ucrainei, a anunțat duminică guvernul britanic, citat de Reuters.

  Interdicția va intra în vigoare în curând și se va aplica noului aur extras sau rafinat, se arată în declarația guvernului înaintea reuniunii liderilor Grupului celor Șapte din Germania, duminică.

  Exporturile de aur rusești au fost în valoare de 12,6 miliarde de lire sterline (15,45 miliarde de dolari) anul trecut, iar rușii bogați au cumpărat recent lingouri pentru a reduce impactul financiar al sancțiunilor occidentale, a spus guvernul.

  „Măsurile pe care le-am anunțat astăzi îi vor lovi direct pe oligarhii ruși și vor lovi mașinăria de război a lui Putin. Trebuie să înfometăm regimul Putin de finanțarea sa. Marea Britanie și aliații noștri fac exact asta”, a spus premierul Boris Johnson în declarație.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.