marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Marco Materazzi a dezvăluit ce i-a spus lui Zinedine Zidane în finala Campionatului Mondial de Fotbal 2006

  de Special Arad | 9 aprilie 2023, 10:11 AM | Sport

  0

  (foto: John MACDOUGALL / AFP / Profimedia)

  Unul dintre cele mai memorabile momente din istoria fotbalului s-a petrecut în finala Campionatului Mondial din 2006, atunci când marele jucător Zinedine Zidane a fost eliminat după ce l-a lovit cu capul, în piept, pe apărătorul italian Marco Materazzi.  La distanță de 17 ani, italianul a reprodus conversația pe care a avut-o cu „Zizou”, cea care a provocat incidentul soldat cu cartonașul roșu pentru francez.

  Ulterior, Italia a câștigat titlul mondial în anul 2006 la loviturile de departajare.

  Zinedine Zidane a marcat în acea finală cu o „panenka”, dar în minutul 110 avea să fie eliminat de către centralul partidei, în urma unui conflict cu Marco Materazzi.

  La 17 ani distanță, italianul a povestit ce a vorbit cu Zizou și ce l-a determinat pe francez să aibă un asemenea comportament. „Provocările mele sunt nimic în comparație cu cele din NBA. A zis că-mi dă tricoul lui, iar eu i-am spus că o prefer pe sora sa. Nu am rămas surprins de lovitură pentru că meciul nu se terminase. Dar când m-a lovit, am căzut pe gazon. Dacă vă uitați la mine, nu mă ridic niciodată. Până nu se acordă cartonașul roșu, nu mă ridic de acolo.” – a spus Marco Materazzi, potrivit Sportbible.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.