marþi, 14 ianuarie, 2025

Special Arad Logo

    Enola Day – Marcel între Elena și Călin și, în final, SRI

    de Lajos Notaros | 5 decembrie 2024, 7:23 AM | Opinii | Recomandările editorilor

    12

    (foto: © Vadimsadovski/Adobe)

    Marcel Ciolacu este un tip descurcăreț. Și simpatic. Cu politica nu are treabă, este pentru el un teritoriu de vânătoare, așa. S-a nimerit să ajungă acolo, normal, se descurcă, ce altceva ar putea să facă?

    Chiar dacă împrejurările nu sunt tocmai bune. Și chiar dacă mai nou este șeful partidului social-democrat din România. Chestia asta cu social-democrația e așa o vorbă, cum e și aia cu fără penali în funcțiile publice.

    Problema cea mare pentru Marcel Ciolacu este cu Elena Lasconi. Auzi acolo, o femeie să-l bată la concursul de alegeri pentru președinția României.

    MARCEL CIOLACU

    Cine-i, la urma urmei, această Elena? O țărancă din Hațeg, de lângă Deva, cu un nume de zici că-i italiancă. Și chiar este numai că se referă – e o teorie, nu am verificat – la comuna Lasko din Slovenia, adică locul valahilor în limba lor. Lasconi, tradus în românește ar fi Lăsceanu, adică cineva din Lasko, comuna românilor din Slovenia actuală, nu departe de Italia.

    Ei, fătuca asta din Hațeg, cu școli făcute în Deva, se apucă de jurnalism, își face loc printre bucureșteni, e ambițioasă și hotărâtă foc de la început. O interesează mai puțin bunăstarea materială, ea vrea să spună lucrurilor pe nume, chiar și pe fronturi de război. Și uite așa, din corespondentă de război ajunge primar la Câmpulung Muscel. Departe de locurile natale, dar la fel de hotărâtă să spună lucrurilor pe nume și să facă bine oamenilor.

    elena lasconi

    Pentru Marcel toate astea sunt feminisme ieftine, nu dă el doi bani pe ele, atunci mai bine cu Călin Georgescu. Nu confundați, nu George Călinescu, nu de alta, dar despre ăla a auzit doar așa în treacăt de la alții. Și ce dacă acest George, pardon, Călin, este omul rușilor, atât Putin, cât și sfetnicul său, Dughin, salutând apariția pe TikTok a lui George, pardon, Călin. Și ce dacă îl susțin și Simion și Șoșoacă, nemaivorbind de partidul acela al șmecherilor de pretutindeni, POT, parcă. Dacă pot, asta este.

    Ce social-democrație? Ce extremă dreaptă? Ce legionarisme? Astea sunt vorbe, important este că Marcel a fost reconfirmat președinte PSD chiar și după demisie, și-i place enorm să fie prim ministru. Și e altceva să fii prim ministru sub un Călin decât sub o Elena.

    Cam așa se vede acum, după ce CCR a dat drumul la turul doi la prezidențiale, situația la modul general și privită mai mult prin ochelarii de cal al încă prim-ministrului Marcel Ciolacu. Cel care, președinte reconfirmat al PSD, pe hârtie social-democrat, a făcut ceva inimaginabil pentru un social-democrat adevărat: le-a spus alegătorilor săi că pot vota cum îi îndeamnă inima. Mai mult chiar, prin asta le-a arătat direcția dorită: Călin Georgescu, Nu George Călinescu.

    Calin Georgescu foto

    Sper că realizați aberația care se poate întâmpla doar în țara lui Caragiale: un învârtitor șmecher și descurcăreț care se dă politician și care se declară social democrat să îndemne alegătorii, boborul, să voteze un extremist antieuropean și multe alte anti, prorus, normal, ca președinte al României.

    Desigur, pentru cei care sunt entuziasmați de exprimările ca la dentist ale lui Georgescu toate astea nu există. Pentru ei nu există social-democrație, liberalism, creștin-democrație, pentru ei există doar cel care vine și le spune că gata, s-a terminat, de acum încolo va fi bine: occidentul nu vă va mai fura, veți trăi bine, femeile fără chiloți ca să le intre energia Pământului printre picioare, bărbații bând apă pură, mai tare și faină ca pălinca, nu veți mai servi bogătanii din occident, ci veți merge în Siberia, acolo unde e curat, sănătos și plin de AUR.

    Cum să o voteze pe Elena aia, cea care pe deasupra e și femeie. Și care vorbește ca o gospodină speriată că i se termină făina și nu va reuși să facă checul. Cu ochii aceia mari, mirată pe bune de toate. Și ce dacă e din popor, nu din familii bine mersi de decenii? Și ce dacă și-a făcut cariera prin eforturi proprii, încercând de toate și pentru toți? Și ce-i dacă e ca noi toți?

    N-avem nevoie de un astfel de președinte. Nouă ne trebuie unu care știe. Nu contează de unde, dar știe. Știe că omul nu a ajuns pe lună, știe că nu există încălzire globală și nici Covid și mai presus de toate știe că occidentul ne bagă nanochipuri în orice, inclusiv în nanochipuri.

    news nanoscale transistor

    Ei, astea sunt datele problemei, urmează să vedem duminica dacă în România, bunul-simț și onestitatea vor dovedi ancestrala tendință de descurcăreală cu orice preț.

    Alegerea lui Georgescu președinte al României, dincolo de ce poate însemna asta pentru noi toți, înseamnă o declarație de război pentru UE. Nu neapărat pe bune, ci așa la mișto, că și asta ne place: jocul la mișto. Numai că Europa de care aparținem de două decenii nu e foarte receptivă la mișto. Mai ales acum când tocmai ne aprobă intrarea în Schengen.

    Ar fi bine să ne gândim, de aceea, bine. Unde vrem să intrăm în cele din urmă: în Schengen sau în lumea arbitrară și necontrolată a celor care dacă nu spun ce trebuie, pică mortal din balconul lor de la etajul unu…?

    PS: Seara târziu, așa să ne dăm seama doar dimineața, a venit bomba: raportul SRI privind cine este Călin Georgescu. Știam și până acum, dar acum este oficial. Până și Ciolacu a înțeles, se pare…

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. V-a depășit dinamica politică. Între timp cel de-al 3-lea clasat, urmare a informațiilor desecretizate, la care a avut acces ca participant la ședința respectivă a CSAT, a aflat că a fost dezavantajat de cel de pe locul 1.
      Deci, după ce a aflat de documente, după ședința CSAT la care a fost prezent și după desecretizarea documentelor, care pentru el nu au fost secrete, a aflat în prima fază că el vrea să le spună susținătorilor PSD să voteze cum vor ei și în aceeași paranteză temporară s-a decis, contrazicîndu-se, că ar fi bine s-o susțină pe Lasconi.
      În aceeași perioadă același Ciolacu, urmare a scorului de la turul 1, își dă demisia (act de voință unilateral). Apoi, află că poporul pesedist va muri fără el și nu-și mai dă demisia, asta cu demisia fiind fie o minciună, fie o răzgândeală – atitudine de șef de stat adevărat, pesedos.
      Cred că dincolo de plăcuțele suedeze, dragostea pentru țară este atât de mare, a ciolacului și a celulalt canidat de pe locul 2, încât să niveleze diferențele fundamentale dintre neoprogresiști și pesedei. Acum este love la greu pe plăcuțele suedeze, parcă le văd. Pe partea aialaltă, dregostea de țară, aia pe care n-au arătat-o niciodată în 35 de ani, eu aș interpreta-o ca fiind dragoste de privilegii și cu interpreatarea asta, totul devine coerent.

      +5 voturi
      +1
      -1
    2. Te-ai grăbit, E.Nola! Nu-i bai, luni poate se întoarce foaia.
      Deocamdată Ciolacu merge pe mâna „gospodinei”, nu a „gaspadin”-ului. Mișcarea face parte din arsenalul Ciolacului, adică un vulpoism bun de amăgit proștii. Cu vorba lui mieroasă de popă de țară, crede că mai prinde scaunul de prim ministru (care i s-ar cuveni, după judecata de precupeață guralivă a hățăganei).
      Cum rămâne însă cu Bolojan și cu speranțele de îndreptare a societății noastre „democratice”, care mai licăre în ochii cetățenilor aduși la disperare de prestația politicienilor de până acum?
      La vremuri noi – tot noi?!?

      +7 voturi
      +1
      -1
    3. Polarizarea din societatea românească care e foarte vehementă, cel puțin în online, unde oamenii nu își mai ascultă și tolerează convingerile.
      În „domeniu” sunt și mulți șarlatani care intră pe altă ușă la Rugăciune (stau ce mai aproape de altar) și profită de pe urma multor semeni insuficient de pregătiți pentru a da piept cu „greutățile vieții”.
      Atrag oameni dintr-o plajă socială diversă: oameni fără bacalaureat, dar și oameni cu studii, „din clasa de mijloc sau chiar mai sus”, fiecare cu propria motivație.
      Oare cei care mai citesc și se gândesc cu mintea lor, chiar cred că funcționează astfel de idei?… Sau este un loviștenism care înseamnă ”a fi fudul”….
      Aveți nevoie să vi se spună, în bloc și fără argumente, că pentru a avea un „loc de muncă (job) mai bun, un partener mai atent și un copil cuminte e necesară o schimbare și schimbarea începe cu tine“? O fi chiar așa de simplu??

      +5 voturi
      +1
      -1
    4. Meteo: Două zile cu ploi, polei, ninsori și intensificări ale vântului
      Start vot în diaspora! Câți români au votat deja
      Risc de epuizare psihică în rândul românilor din cauza alegerilor prezidențiale. Ce spun specialiștii
      Un arădean a „semnat” calificarea în Top 8 a Ligii Campionilor la polo pentru echipa CSM Oradea
      Adora One (Tricoul Roșu). Noua eră în rezidențial, în Arad
      Le priește Șomeșul! Un nou succes al șimăndanilor în Liga 2 de futsal, 11-8 pe terenul Clujana Cluj
      Învățător bătut de frații unui copil pus la colț! S-a întâmplat foarte aproape de Arad
      Judecătorii Curții Constituționale se reunesc de urgență pentru a discuta noi cereri de anulare a turului 1 al prezidențialelor.
      Proprieterii de păcănele din localitățile mici își vor recupera o parte din taxă.

      --1 voturi
      +1
      -1
    5. Poate ca alegera presedintelui sa fie aminata pina dupa ce se inscauneaza Trump. Asa ca un mincinos si un imputat va hotari care va fi soarta intregii lumi. In alte cuvinte, cu cit spui mai multe minciuni, cu cit esti mai nesimtit, si mai bogat, si mai „destept”, cu atit mai mult ajungi in clasamentul politic. Si mai ales, nu trebuie sa fii femeie. Se pare ca sint toti alergici cind e vorba sa votezi ca sa fie o femeie presedinte. De ce?

      +2 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    4 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.