Manifest pentru încredere! „Opriți-vă în a vă aduna comori pentru că oricum le vor mânca moliile și rugina” (VIDEO)

  de - | 16 iulie 2020, 2:32 PM | Politikos

  2

  Familia ar trebui să fie pentru toți, grupul de oameni unde îți încarci bateriile, unde te întorci zilnic și ești împrospătat. Caracteristica de bază a unei familii este încrederea. Orice se întâmplă, orice lovitură vine peste tine, se presupune că familia îți este alături. Dacă suferi, familia alină. Dacă te bucuri, ei te însoțesc în bucurie.

  Starea de bine a unui oraș sau a unei țări este dată tot de sentimentul de familie. Orașul nostru ar trebui să fie o familie mai mare. Acest sentiment ni se fură constant. De asta pleacă oamenii. De asta își părăsesc oamenii orașele. Am devenit un popor nomad. Se mută românașii dintr-un loc în altul, așteptând să vină ziua în care vor crede că merită să se se întoarcă, să vină schimbarea. Mai avem o șansă, copiii lor nu vor mai dori să vină.

  Din Arad au plecat în ultimii 30 de ani în jur de 40.000 de oameni. Știți ce înseamnă asta? Aproximativ 100 de oameni în fiecare lună întorc spatele nu unui oraș, ci a unei guvernări corupte, inculte, incompetente. Suntem sătui de promisiuni, sătui de minciună și de farisei și de impostori, sătui de veșnicele lupte pentru puterea care nu face decât să îngrașe conturile aleșilor, an după an.

  Oamenii pleacă pentru că nu mai au încredere. Prea multe cuvinte goale, prea multe promisiuni trădate. Prea multe zâmbete false. Pe bună dreptate. Încrederea se pierde ușor și se câștigă greu.

  Ce nu înțeleg oamenii este că toți depindem unii de alții. Dacă ei nu sunt fericiți, nici eu nu sunt. Opriți-vă, dragi politicieni, să vă uitați doar la voi și la interesele voastre. Opriți-vă în a vă aduna comori pe pământ pentru că oricum le vor mânca moliile și rugina. Cei mai mulți sunteți morminte văruite… Vopsiți gardul dar leopardul e tot înăuntru. Niciunul nu mâncăm cu 10 guri, și nu avem 10 vieți!

  Încrederea se poate recâștiga, dar se câștigă doar trăind cu adevărat ceea ce spui.

  Plecarea oamenilor de lângă noi este o durere mare. În esență, pierdem toți: și cei care pleacă, și cei care rămân. Orașele părăsite mor, încet, încet. Mulți nu mai cred că se mai poate schimba ceva. Vreau să vă spun un lucru pe care îl cred sincer: niciodată nu este prea târziu pentru a repara sau a schimba ceva ce nu funcționează. Nu renunțați să credeți, nu renunțați să luptați!

  Text redactat și prezentat de Cristian Galea, candidat din partea PMP la Primăria Aradului

  Manifest pentru încredere

  Posted by Cristian Galea on Monday, June 29, 2020

  (P)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.