Mândrie locală, pe etichetele produselor arădene! Primăria municipiului și Consiliul Județean lansează campania „Produs în Arad”

  de - | 25 July 2017, 2:22 PM | Administraţie

  1

  Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean lansează, împreună, campania „Produs în Arad”. Aceasta își propune să promoveze printr-o campanie de marketing și să susțină comercializarea în formă organizată a produselor realizate în județul nostru, fie că este vorba de industria alimentară, produse agricole sau obiecte artizanale.

  „Produs în Arad” este deja un brand de care unii producători se prevalează cu succes, pentru că induce în consumator un sentiment de încredere față de calitatea mărfurilor și locul lor de proveniență. „Ne dorim extinderea la scară largă a acestui concept. Ca autoritate publică putem oferi consultanță în promovare, putem chiar promova noi Produsul în Arad și să asigurăm o piață de desfacere accesibilă pentru cei care vor adera la programul nostru. Vom amenaja puncte de vânzare, am gândit un calendar pentru a deschide programul și a asigura un impact cât mai mare prezenței produselor locale pe piața arădeană”, spune primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

  Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, susține că ”Produs în Arad” se adresează și consumatorilor și chiar societății locale în ansamblul ei, pentru că sporește încrederea în produsele locale dar dezvoltă și sentimentul de apartenență la comunitate. „În prima fază vorbim despre o piață temporară în municipiu, dar eu îmi doresc mai mult! Am văzut cât de bine funcționează asocierile de producători, în alte state, și îmi propun să implementăm și la Arad acest model. Am beneficiat de consultanță în Italia, la Verona, cu privire la realizarea unor piețe de produse specifice și în perioada următoare vom căuta parteneri pentru un proiect-pilot în județ”, a declarat președintele Consiliului Județean.

  „Produs în Arad” își propune să reprezinte un impuls și pentru cultivarea mândriei locale, prin susținerea economiei și industriei arădene prin mijloace noi. „Vom invita producătorii să imprime pe etichete „Produs în Arad”, alături de logo-ul județului, ca un semn distinctiv care garantează proveniența bunului și îi dă clientului siguranța că a făcut o achiziție bună”, a subliniat primarul Arad, Gheorghe Falcă.

  În cadrul Zilelor Aradului, la Ștrandul Neptun, în perioada 18-20 august, zeci de producători locali din tot județul vor avea posibilitatea să expună și să își vândă marfa pe aleea principală a celei mai importante zone de agrement din Arad. Accesul publicului la standuri va fi, evident, gratuit, și tot gratuit vor primi standurile și producătorii care aderă la program. Cei interesați se pot înscrie pe tabelul de la Consiliul Județean Arad, camera 9, parter.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.