miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mână criminală în Arad. Un personaj, deocamdată misterios, îi obligă pe bicicliştii arădeni să pedaleze „ca pe ace”!

  de - | 29 august 2015, 10:14 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  12

  Știri Arad. De câteva zile numărul bicicliştilor care circulă pe faleza Mureşului între Pasarela Verde şi capătul străzii Praporgescu, dinspre cartierul Micălaca – Zona 300, s-a diminuat vizibil. Nu, nu din cauza codului roşu, galben, albastru sau te miri ce culoare o fi având (ce iarăşi bagă în sperieţi lumea) au renunţat mulţi biciclişti la obişnuitele plimbări, ci pentru că sunt de-a dreptul îngroziţi de numărul mare al pionezelor împrăştiate pe traseul menţionat mai sus, autorul fiind deocamdată un personaj misterios… care fie nu ştie să se dea cu bicicleta şi stă să crape de ciudă, fie, probabil, în copilărie o fi aterizat cu o anumită parte deosebit de sensibilă a jumătăţii de jos a corpului, pe ruda propriei biciclete, rămânând în aşa măsură afectat vocal încât i se face negru înaintea ochilor de fiecare data când dă nas în ghidon cu vreo bicicletă.

  Dacă facem un scurt calcul şi anume 17 biciclete a câte cel puţin o roată reparată, la un singur atelier, înmulţit cu minim 10 ateliere ce funcţionează în Arad, egal 170 de roti reparate; 170 roţi reparate înmulţit cu 10 lei reparaţia/roată, egal 1700 lei, paguba produsă prin împrăştierea a unei neînsemnate pungi cu 170 de pioneze. Asta fără să adăugăm timpul pierdut de păgubiţi şi nervii aferenţi.

  Cum nici urmă de cei care ar trebui să asigure ordinea şi disciplina pe faleza Mureşului şi nu numai, omul cu pionezele este convins că nu are de ce să se teamă şi cu siguranţă va lovi din nou.

  Până una-alta, până să vină Poliția să îl prindă, dragi biciclişti, atenţie la pioneze şi pedalaţi „ca pe ace”!

  M. Cleşaru

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Regret sa o spun, dar biciclistilor li s-au dat prea multe drepturi si incalca legea in mod regulat. Multi dintre ei pedaleaza pe trotuarele orasului, cu mare viteza (unde nu au ce sa caute) si, culmea, tot ei ii apostrofeaza pe pietonii care nu sunt atenti, in caz ca nu le fac loc sa treaca. Nu o data am fost pe punctul de a fi accidentat in acest mod. Este absolut anormal ce se intampla, s-a depasit masura, politia ar trebui sa isi faca datoria.

   +10 voturi
   +1
   -1
   • În primul rând, e vina primăriei deoarece nu e capabilă să facă o pistă de biciclete cap-coadă. Vorbesc de pista de la Micălaca care duce până la Maranata. De ce s-a oprit acolo? Să se continue pista pe tot malul. Și pentru cei care consideră bicicliștii niște mediocrii și că nu știu să meargă pe altundeva decât pe mal, speriați că pot fii accidentați de bicicliști… Cine mama supărării vă pune să stați în formație de 5 persoane să ocupați tot malul și să nu poată treacă cei cu bicicleta? Și dragi părinți, ține-ți-vă copiii aproape pe strada sau stați cu ei în parc.

    Bine că cei cu role, skate și mai știu eu ce au voie, care nu au frâne, dar vezi Doamne, bicicliștii sunt criminali. Patetic. Mentalitate de tot râsul. Numa bine!

    +3 voturi
    +1
    -1
  2. Problema mea este urmatoarea:care este „pista pentru biciclisti” si care este „trotuarul” pe portiunea care incepe din spatele Bisericii Maranata spre Centru?Ca,se pare,s-a cam terminat vopseaua -asa cum s-a terminat si catre Podul Timisorii – iar acest lucru seaman confuzie.De care,desigur,cei „destepti” profita.Iar in cazul acest,”desteptii”sunt ciclistii care,neaparat,trebuie sa circule cite 3-4 alaturi,unul de celalalt.
   Dar de aici pina la pioneze…

   0 voturi
   +1
   -1
  3. Precizare:
   1. Pe traseul despre care s-a scris, pe jos, pe langa Mures, pe asazisa pista pentru bicicleta, nu prea te poti incumeta sa mergi cu bicicleta deoarece e plin de copii cu parinti, oameni de varsta a treia şi perechi la plimbare.
   2. Pe acelasi traseu, pe faleza, pe sus, e mai putina lume, desi se stie, e interzis accesul bicicletelor.
   2. Pionezele au fost imprastiate pe ambele variante ale traseului.
   3. Stirea e reala, am luat si eu cate o pioneza de pe ambele variante ale traseului.
   4. Asa e, nici vorba nu e de prezenta factorilor de paza si protectie dealungul falezei Muresului.
   Concluzie – Primaria Arad ar trebui sa plateasca penele pagubitilor.

   0 voturi
   +1
   -1
  4. Și apropo, cei care nu știu să meargă pe pista corespunzătoare (aici mă refer la oamenii care merg pe pista de biciclete), noi bicicliștii ce să facem? Să nu ne plângem? 🙂 Dacă vezi pe cineva cu bicicleta care nu e pe pistă, mai mult ca sigur e un puștan/copil care nu știe cu ce se mănâncă asta. Nu generalizați așa mult.

   --1 voturi
   +1
   -1
  5. cum zicea Cheloo: „As da la pedale doar daca mi-ar mai creste p***a”. in alta ordine de idei, ai pista, da-te-n pista ma-tii. N-ai pista, mergi pe jos. daca n-am sosea, nu dau buzna cu dacia prin parc, printre copii. cat despre imbecilul cu pionezele, sa vezi cati virusi ai daca dai scan online. ori face omul un ban, ori, maestre, esti imbecil!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.