Mama care și-a ucis copilul într-un apartament din Micălaca nu va fi trasă la răspundere! „Discernământul a fost abolit”

  de Lucian Dănilă | 27 mai 2020, 1:33 PM | Știri Arad | Topic special

  6

  Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad ne informează printr-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Public (click aici), că mama în vârstă de 44 de ani care și-a ucis în luna aprilie fiul în vârstă de 9 ani într-un apartament din Micălaca nu va fi trasă la răspundere pentru fapta sa.

  Vezi mai jos comunicatul integral de pe portalului Ministerului Public

  „Prin ordonanţa din data de 20 mai 2020 a procurorului şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-a dispus clasarea cauzei privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, prev. de art. 188 al. 1 C.p. rap. la art. 199 al. 1 C.p., fiind incidente prev. art. 16 al. 1 lit. d teza a II – a C.p.p.

  În fapt, s-a reţinut că în data de 20.04.2020, pe fondul unei stări de depresie, folosind un cuţit de bucătărie, suspecta a secţionat artera carotidă a fiului minor în vârstă de 9 ani, leziune care i-a provocat decesul.

  Conform raportului de expertiză medico legală psihiatrică a rezultat că la momentul comiterii faptei suspecta nu a avut capacitatea psihică de apreciere critică a conţinutului şi consecinţelor social negative ale faptei pentru care este cercetată şi faţă de care discernământul a fost abolit.

  Pe cale de consecinţă suspecta nu poate fi trasă la răspundere penală fiind iresponsabilă; astfel încât s-a solicitat judecătorului de camera preliminară din cadrul Tribunalului Arad confirmarea internării medicale a suspectei – ca măsură de siguranţă”.

  Momentan, femeia se află internată la secția de psihiatrie e Spitalului Județean Bihor. După ce și-a ucis copilul, femeia a încercat să se sinucidă, dar soțul acesteia și totodată tatăl copilului a ajuns acasă și l-a găsit decedat pe copil, cu o plagă în zona gâtului.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.