Malul Mureșului, terenurile de sport sau patinoarul, magnet pentru arădeni în primele zile ale anului 2021 / FOTO

  de Dan Lazăr | 4 ianuarie 2021, 7:44 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

  0

  Primele zile ale noului an au adus temperaturi peste cele normale lunii ianuarie, astfel că mulți arădeni au ieșit la o plimbare pe malul Mureșului, la sport pe terenurile de baschet de pe „Slavici” sau la patinaj pe patinoarul din Subcetate. Cu mic cu mare au profitat de vremea caldă pentru acest moment al anului, iar spre lauda lor nu au uitat de măsurile de protecție împotriva COVID-19.

  Cum va fi vremea până în 10 ianuarie, conform ANM?

  BANAT
  În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, va predomina o vreme deosebit de caldă pentru acest moment al anului. Astfel, în perioadele cele mai calde (2-4 ianuarie), media temperaturilor maxime va fi de 9…12 grade, iar a minimelor de 5…8 grade. În restul timpului, vor fi valori de 6…8 grade ziua şi 0…2 grade noaptea, media regională. O scădere a temperaturilor, spre valori mai apropiate de cele climatologic specifice, este estimată pentru sfârşitul intervalului, respectiv după data de 8 ianuarie.
  Probabilitatea pentru precipitații se va menţine ridicată; vor fi mai ales ploi, temporar mai însemnate cantitativ.

  CRIŞANA
  Regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele obişnuite la început de ianuarie. În perioadele cele mai calde, 2-4 ianuarie, temperaturile diurne vor fi de 9…12 grade, iar cele nocturne de 3…7 grade, media regională. În restul timpului, media maximelor se va situa între 5 şi 8 grade, iar a minimelor între -1 şi 3 grade. Doar pentru ultimele zile ale intervalului este estimată o scădere a temperaturilor, acestea urmând să devină mai apropiate de cele normale perioadei din an.
  Probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi temporar mai însemnate cantitativ vor fi prezente în special după data de 4 ianuarie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.