miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Maimuțo! Cioară! Cra! Cra! Cra!”! Ousmane Gueye, jignit de spectatorii din Rovinari

  de Lucian Dănilă | 21 martie 2015, 9:45 AM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Pandurii II Târgu Jiu își dispută meciurile de pe teren propriu pe arena din Rovinari, după ce în toamnă juca la Târgu Jiu pe un gazon sintetic. Din păcate, în cele două meciuri disputate până acum de „panduri” la Rovinari, de fiecare dată s-au înregistrat cazuri de rasism.

  Este cunoscut episodul de acum două săptămâni când Abdoulaye Diarra, jucătorul echipei Millenium Giarmata, a fost jignit și înjurat de spectatorii de la Rovinari. Diarra a cedat nervos și a ripostat la înjurăturile acestora fiind eliminat și apoi suspendat. Arbitrii sau observatorul partidei nu au notat nimic în ceea ce privește scenele de rasism de la acel joc.

  Episodul de la meciul cu Giarmata s-a repetat ieri la partida dintre Pandurii II și UTA, meci câștigat de arădeni cu 1-0 prin reușita lui Hlistei din minutul 51. Ousmane Gueye, atacantul senegalez al Bătrânei Doamne, a început meciul ca rezervă. El este cel care a adus victoria echipei arădene în tur, atunci când a marcat ambele goluri ale formației sale în victoria cu 2-1.

  În parte secundă a partidei, Ousmane a fost trimis la încălzire de antrenorii Roli Nagy și Radu Anca. Aflat aproape de gardul care împrejmuiește terenul, asupra atacantului din Senegal a început – conform celor declarate de jucător – un adevărat tir de înjurături.

  „Este incredibil ce comportament pot să aibă acei oameni. Imediat după ce am ieșit la încălzire au început să mă înjure. Apoi au strigat că sunt maimuță, că sunt cioară, iar apoi au continuat să facă așa cum face cioara: cra, cra, cra!”

  Ousmane spune că s-a enervat și, deși trebuia să intre în joc, în cele din urmă a rămas pe bancă. „Mi-a spus Radu Anca că nu e bine să joc pentru că deja sunt nervos și am trei cartonașe galbene. Așa că nu am mai intrat pentru a putea să joc cu Sebișul, mai ales că Silaghi este suspendat după cartonașul de la Pandurii. Nu știu cum pot fi acei oameni atât de răi…”, a încheiat Ousmane.

  Evident, arbitrii întâlnirii și observatorul partidei nu au auzit nimic, astfel că arena din Rovinari va continua să găzduiască meciuri și pe viitor…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.