luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Maia Sandu a mulţumit României pentru ajutoarele trimise

  de - | 16 martie 2022, 7:27 PM | Internaţional

  0

  Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulţumit României pentru toate ajutoarele trimise, adică tonele de alimente, precum şi cele peste 200 de tone de motorină şi benzină, dar şi pentru sprijinul financiar. Sandu a precizat că din cei peste 340.000 de refugiaţi ajunşi în Ucraina, circa 100.000 au ales să rămână pe teritoriul Republicii Moldova.

  „Mi-ar fi plăcut să ne întâlnim în circumstanţe mai feicite. Din păcate, pe 24 februarie, Federaţia Rusă a pornit un război neprovocat împotriva Ucrainei. Aproape 100.000 de refugiaţi rămân în continuare în ţara noastră. Femei, copii, vârstnici speriaţi, obosiţi şi debusolaţi. Asistăm la o adevărată dramă umană. Trebuie să ajutăm aceşti oameni şi vom face asta în continuare. Mii de familii din toate regiunile ţării găzduiesc oaspeţi din Ucraina. Acest efort a adus împreună angajaţi din serviciile de stat, oameni din administraţia publică locală, activişti, voluntari, care s-au mobilizat să ajute refugiaţii. E un efort semnificativ pentru o ţară mică cu venituri modeste”, a declarat miercuri Maia Sandu. Lidera de la Chişinău a anunţat că a cerut statelor membre ale UE să examineze posibilitatea de a prelua refugiaţi din Ucraina, deoarece fluxul acestora nu conteneşte în Republica Moldova.

  Maia Sandu a amintit de ajutorul României pentru Republica Moldova de-a lungul timpului. „Acum mai mult decât oricând Moldova are nevoie de proiecte de infrastructură. Ieri am promulgat legea ce vizează fondul de sprijin din partea României de 100 milioane de euro. Vreau de asemenea să avansăm rapid în construirea podului de la Ungheni. România a fost mereu alături de R Moldova, ajutându-ne mai uşor să trecem peste crize. Ne-aţi sprijinit în pandemia de COVID-19. Donaţiile de vaccinuri şi de echipamente, schimburile de medici pentru gestionarea pandemiei ne-au ajutat să salvăm mii de vieţi. Anul trecut, România a oferit agricultorilor noştri 6.000 de tone de motorină care i-a ajutat să depăşească criza secetei. În numele tuturor cetăţenilor din Republicii Moldova vă mulţumesc pentru acest ajutor frăţesc”, a completat Maia Sandu.

  Sursa: adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.