Mai sunt două zile și ne vom putea bucura de un „respiro” de 5 zile libere

  de Andrada Bobiș | 27 November 2022, 5:06 PM | Topic special | Turism

  0

  Dacă tot se apropie ziua de 1 Decembrie puteți să petreceți Ziua Națională a României chiar prin a vizita câteva dintre cele mai frumoase locuri din România.

  1. ALBA IULIA

  Dacă vorbim de Ziua Națională a României un moment oportun ar fi să vizitați Alba Iulia. Reprezentanți ai Muzeului Național al Unirii Alba Iulia au pregătit pentru această zi de sărbătoare, momente de animație, prezentări și reconstituiri istorice și multe alte activități care vor da viață istoriei scrise, iar publicul prezent putând intra astfel în contact direct cu evenimentele istorice prezentate. Cei prezenți vor putea vedea și parada cu 700 de militari și 60 de piese de tehnică militară.

  2. CASTELUL BRAN

  Un alt punct de atracție turistică de nerefuzat ar putea fi și Castelul Bran. Este unul dintre cele mai faimoase si frumoase castele din România care, initial construit în 1212 și distrus doar câteva decenii mai târziu în 1242 de mongoli. Castelul a fost distrus și reconstruit de multe ori de-a lungul secolelor. În prezent, în muzeul de patru etaje sunt expuse colecții de mobilier, costume, arme și armuri, iar Domeniul Bran cuprinde, de asemenea, Parcul Regal cu cele două lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului și Casa Principesa Ileana.

  Castelul Bran este unul dintre cele mai populare castele din România, vizitat atât de turiștii români, dar și de cei străini. Legenda lui Dracula face din castelul Bran unul dintre cele mai căutate obiective turistice de la noi din țară. Castelul este amplasat la intrarea în pasajul Rucăr-Bran, pe drumul ce leagă Braşov de Câmpulung. Este încadrat de culmile munţilor Bucegi și Piatra Craiului la mai puţin de 30 kilometri de Braşov, pe drumul naţional DN73.

  Preț bilet: – Adulţi: 45Lei – Seniori (65+): 35Lei – Studenţi: 25Lei – Elevi: 10Lei – Grupuri de copii organizate (>20 pax): 5 Lei

  Program de vizitare : ZILNIC între orele

  : – Luni: 12 – 16 – Marți–Duminică: 9 – 16

  DE REȚINUT : Ultima intrare: 16

  3. TÂRGUL DE CRĂCIUN – SIBIU

  De asemenean puteți vizita în aceste zile libere și un loc feeric și anume : Târgul de Crăciun de la Sibiu unde magia sărbătorilor o poate simți fiecare dintre vizitatori. Numeroși expozanți sunt prezenți în Piața Mare din Sibiu pentru a vă oferi experiențe plăcute vizitatorilor, iar cei mici au parte de diverse atracții. Cea mai importantă atracție a celor mici este Atelierul lui Moș Crăciun, iar pentru cei mai patinoarul din aer liber. Expozanții veniți din toată țara și-au expus la vânzare decorațiuni de Crăciun precum și diverse specialități gastronomice. Amintiri de poveste alături de cei dragi, la Târgul de Crăciun de la Sibiu.

  4. BĂILE FELIX

  Un loc de relaxare chiar și iarna pentru foarte mulți români, stațiunea Băile Felix situată la doar câțiva kilometri de Oradea este locul preferat de turiști. Aici chiar dacă gradele din termometre indică valori foarte scăzute, românii se distrează și se relaxează în bazinele cu apă termală la ștrandurile din stațiune, ce au o temperatură de circa 32 de grade Celsius. Ștrandurile din stațiune sunt deschise zilnic , iar prețurile biletelor pot fi modificate în această perioadă de 1 Decembrie. In mod obișnuit un bilet pentru copii costă 25 de lei, iar pentru adulți 50 de lei ( Apollo) și 30 de lei pentru copii și 70 de lei pentru adulți (Aqua Park President).

  5. CASTELUL DE LUT de la Valea Zânelor, județul Sibiu

  Pentru familiile cu copii este o alegere perfect acest loc din Porumbacu de Sus, Sibiu. Castelul de lut din Valea Zânelor a luat naștere în 2014 și include o unitate de cazare, un restaurant, un magazin de suveniruri și locuri de joacă pentru copii. Dacă ajungi aici și privești cu atenție acest castel, potrivit proprietarilor construcția în sine a fost o „reproducere” a căsuței piticilor din basmul Albă ca Zăpada. Dacă vrei să vizitezi împreună cu familia acest loc de basm tot ce trebuie să faci este să faci rezervare din timp.

  Preț bilet : de la 15 lei / persoană. Copiii până-n 3 ani au GRATUIT.

  Dacă tot este minivacanță și acum ai și câteva idei unde poți petrece o zi sau două alături de familie nu ai altceva de făcut decât să-ți faci o rezervare și un plan bine pus la punct pentru aceste zile.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.