sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mai mulți șoferi băuți, depistați în urma unor controale din municipiu și județ

  de Special Arad | 22 ianuarie 2023, 12:59 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Comunicat. Polițiștii rutieri și de ordine publică, din municipiu și județ, au desfășurat, în după-amiaza și seara zilei de 21 Ianuarie a.c., câte o acțiune cu efective mărite, în mediul rural, in intervalul orar 15:00-18:30, respectiv în mediul urban, între orele 19:00-22:30.

  Activitățile s-au desfășurat în toate localitățile din județ, precum și în municipiu.

  Ca urmare a neregulilor constatate, 307 conducători de vehicule au fost sancționați contravențional, cu amenzi în valoare totală de aproximativ 147.000 de lei, dintre care 125 pentru depășirea vitezei legale de deplasare, 28 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul condusului, 14 pentru conducere sub influența alcoolului (îmbibație alcoolică de până la 0,39 mg./l. alcool pur în aerul expirat), iar celelalte pentru alte abateri.

  31 de conducători auto au rămas fără permis. Dintre aceștia, 14 pentru consum de alcool, 7 pentru depășirea vitezei legale, 4 pentru depășire neregulamentară, 3 pentru nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului electric, 2 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și unul pentru conducere agresivă.

  Au mai fost constatate 3 infracțiuni al regimul circulației rutiere: 2 pentru conducere sub influența alcoolului (îmbibație alcoolică de peste 0,40 mg./l. alcool pur în aerul expirat) și unul pentru conducere fără permis.

  Acțiunile polițiștilor pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere se desfășoară permanent, atât în municipiu cât și în județ.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.