duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mai mulți sirieni au încercat să treacă ilegal granița, ascunzându-se într-o autoutilitară

  de Special Arad | 13 martie 2023, 5:07 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi într-o autoutilitară ce transporta paleți, paisprezece cetăţeni din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

  În data de 13.03.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 24 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară înmatriculată în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleți pe ruta România-Austria.

  În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunși în interiorul unor spaţii improvizate din paleții transportați şi cutii din carton, paisprezece cetățeni străini.

  Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Siria, cu vârste cuprinse între 20 și 59 de ani.

  Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferul român și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.