vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mai mulți afgani s-au urcat în două camioane și au crezut că vor ajunge măcar până în Ungaria, însă, din nefericire pentru ei, au ajuns doar până la Nădlac

  de Special Arad | 23 decembrie 2020, 11:10 AM | Știri Arad

  0

  (foto: foto cu rol ilustrativ)

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Nădlac II – judeţul Arad au depistat treisprezece cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu diverse mărfuri.

  În data de 22.12.2020, în jurul orei 09.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 33 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de hârtie pe ruta România – Ungaria.
  În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, şapte persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, trei minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, şi patru adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani.

  În jurul orei 22.30, în acelaşi punct de trecere, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 44 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat Turcia. Şoferul transporta diverse mărfuri pe ruta Turcia – Slovacia – Polonia. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, descoperind în interiorul compartimentului marfă, şase cetăţeni din Afganistan, doi minori, în vârstă de 16 respectiv 17 ani, şi patru tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani.
  În ambele situaţii, tinerii, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

  În cauze, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două automarfare și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii afgani, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.