luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Mai multe străzi și terenuri de sport ale liceelor sunt în lucru. Unde se deschid noi şantiere?

  de Special Arad | 29 august 2018, 3:15 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Primăria Municipiului Arad, prin firmele contractate, acţionează în acest moment pe mai multe de străzi din municipiu. În aproape toate zonele aflate în lucru se reabilitează partea carosabilă, trotuarele şi a căile de acces. Constructorii contractaţi de municipalitate pun în aplicare  programul de reparaţii locale pentru străzile care necesită intervenţii, în vederea asigurării circulaţiei în condiţii de siguranţă şi fluenţă a traficului.

  Este şi cazul sensului giratoriu din Piaţa Spitalului unde sunt în derulare lucrări de  reabilitare a părţii carosabile şi a trotuarelor. Tot în această zonă se va interveni la niveul scuarurilor, astfel că la final, una dintre cele mai intens circulate intersecţii din municipiu va avea o cu totul altă înfăţişare.

  Şi Calea Victoriei a intrat în atenţia municipalităţii. Aici se vor reabilita trotuarele pe ambele sensuri de mers.

  Zona Intim

  intim

  Strada Iustin Marşieu este de asemenea în lucru. Se intervine atât la nivelul părţii carosabile, cât şi a trotuarelor.

  Strada Iustin Marşieu

  iustin marsieu

  Tot trotuarele, dar şi căile de acces vor fi refăcute şi pe străzile Coloniştilor şi Luminii. Atenţie cum circulaţi pe străzile Vrancei şi Stânjenel pentru că şi acestea sunt în lucru!

  Strada Luminii

  luminii

  Veşti bune vin de la echipele care intervin pe strada Zimbrului. Reabilitarea tronsonului cuprins între străzile Adam Muller Guttenbrunn şi Ştefan cel Mare se apropie de final. Aici s-au reabilitat  carosabilul, trotuarele şi căile de acces.

  Strada Zimbrului

  zimbrului

  Unde se deschid noi şantiere?

  Primăria Municipiului Arad a pregătit deja planul de lucrări pentru următorul interval de timp. Astfel, se vor executa lucrări de drumuri prin refacerea carosabilului şi a trotuarelor pe următoarele străzi: Cocorilor, Clujului, Ioan Păun Pincio, C. D. Loga.

  Având în vedere faptul că în următoarea perioadă se vor executa lucrări de reabilitare a carosabilului  pe strada Cocorilor, şoferii sunt rugaţi să nu mai parcheze autovehiculele pe această stradă pentru a nu împiedica accesul mijloacelor de transport în comun care vor înlocui tramvaiele.

  Strada Cocorilor

  str cocorilor

  Tot zilele acestea, constructorii se pregătesc să reabiliteze curtea interioară a blocurilor cu numerele 20, 21, 22, 23, 24 şi 25 de pe Aleea Răsărit.

  Mai mult decât atât, până la începerea noului an şcolar, terenurile de sport a mai multor unităţi de învăţământ aflate în administrarea Consiliului Local Municipal Arad, vor fi refăcute. Este vorba despre terenul de sport din curtea Colegiului Național „Vasile Goldiș”, clădirea „Ioan Slavici” situată pe Bulevardul Ștefan Augustin Doinaș, terenul Liceului German „Adam Muller Guttenbrunn” (de pe strada Posada), cel al Şcolii Generale „Avram Iancu”, al Şcolii Generale nr. 4 „Ioan Slavici” şi terenul de sport al Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”.

  Curtea Şcolii Generale nr. 4 „Ioan Slavici”

  Scoala Generala Nr 4 Ioan Slavici

  Curtea Colegiului Național „Vasile Goldiș”

  scoala vasile goldis

  Tot în această perioadă sunt refăcute marcajele pentru pista de biciclete, se trasează trecerile de pietoni și se refac marcajele rutiere la nivelul mai multor străzi din municipiu.

  Primăria Municipiului Arad îşi cere scuze pentru discomfortul creat şi îi roagă pe şoferi să respecte restricţiile de circulaţie impuse, iar atunci când este posibil să evite zonele în lucru.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.