joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Mai multe magazine din Arad, printre care și Profi, închise temporar de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor

  de Special Arad | 21 octombrie 2022, 3:33 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: fotografie cu rol ilustrativ)

  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Arad a continuat seria de controale privind respectarea prevederilor legale din domeniu în întreaga rețea de supermarketuri 17.10.-21.10.2022 atât ca urmare a unor sesizări primite din partea consumatorilor cât și în conformitate cu activitatea de supraveghere a operatorilor economici din județul Arad.

  Astfel că, în urma unor reclamații de la consumatorii arădeni s-au efectuat controale la diferite puncte de lucru din județul Arad ale operatorul economic PROFI ROM FOOD SRL și s-au constatat următoarele :

  Magazin PROFI – Arad , str.Dr.Prof. Aurel Ardelean (fosta Pădurii) , nr.2-4 : la verificarea prin sondaj a prețurilor afișate la raft și cele de la casa de marcat, la data și ora controlului s-au constatat neconcordanțe la un număr mare de produse ; produse din carne cu aspect organoleptic neconform .

  Sancțiunile aplicate de comisarii CJPC Arad au fost:
  – amenzi contravenționale în valoare de 50.000 lei
  – măsura complementară de încetare a practicii comerciale incorecte .

  Magazin PROFI – Arad , Piața Arenei , nr.7 : în zona gastro pardoseala prezenta urme de grăsime , frigidere neigienizate , cuptor si friteuze cu depuneri masive de grăsime și resturi alimentare, produse din carne fără etichete din care să reiasă data până la care pot fi consumate .

  Sancțiunile aplicate de comisarii CJPC Arad au fost:
  – amenzi contravenționale în valoare de 5.000 lei
  – măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate

  Magazin II CRISTI N – magazin alimentar în Vladimirescu : produse alimentare cu modificări organoleptice ( aspect cu mucegai ) , paviment neigienizat, cu resturi alimentare, agregate frigorifice cu gheața în exces, cu scurgeri de grăsime, produse alimentare depozitate direct pe pavement, ouă de consum depozitate la temperatura mediului ambient , rafturi murdare cu scurgeri de lichide și grăsime .
  Sancțiunile aplicate de comisarii CJPC Arad au fost:
  – amenzi contravenționale în valoare de 10.000 lei
  – măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate

  SPUMOSO EVENT BPA SRL- servicii de catering – la blocul alimentar nu se respectă proceduri și produse sigure – paviment și faianță neigienizată, scurgeri de grăsimi, insecte moarte pe paviment, spații frig neigienizate cu exces de gheață, grătar, fripteuze , plite cu scurgeri de grăsime neigienizate, tăvi cu rugină și arsuri de grăsime, produse cu data limită de consum depășite ( sosuri ), lipsă verificare metrologică.

  Sancțiunile aplicate de comisarii CJPC Arad au fost:
  – amenzi contravenționale în valoare de 10.000 lei
  – măsura complementară de închidere a unității de la 0-6 luni
  Pentru înregistrarea reclamațiilor folosiți formularul de sesizări on line de pe site-ul instituției www.anpc.gov.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.