Bogdan Apostu: „UTA a avut doar de câștigat în urma colaborării cu mine”

  de Lucian Dănilă | 4 January 2022, 4:24 PM | Sport

  0

  Impresarul Bogdan Apostu, agentul care se ocupă de cele mai multe dintre transferurile pe care le face sau le-a făcut UTA în ultimii doi ani și jumătate, a dorit să aducă unele lămuriri a relației sale cu clubul după mai multe comentarii care au apărut, mai ales, în spațiul online.

  El a și precizat că singurul jucător străin din lotul grupării arădene pe care îl reprezintă oficial este Roger. Ceilalți, cum ar fi Ubbink, Batha, Shlyakov, Baravykas, Vukcevic, Passaglia, Erico, Vorobjovas sau Medjimorec au, fiecare, impresarii lor. Apostu îi reprezintă pe cei mai mulți dintre jucătorii români, așa cum au fost și cei plecați, Tomozei, Ilie și Bustea, dar și Hora sau Antal, cu care se discută în aceste zile rezilierea contractelor. În schimb, David Miculescu, golgeterul echipei în primele 21 de etape ale acestui campionat, nu este reprezentat de Bogdan Apostu.

  Au apărut în ultimele luni tot felul de comentarii în spațiul online în care s-a vorbit fie de faptul că UTA pierde mulți bani din această colaborare, iar acest „monopol” deținut de Apostu ar fi păgubos pentru club atât din punct de vedere financiar cât și valoric.

  „Domnul Meszar a clarificat foarte bine aceste divergențe apărute în spațiul public, mai ales în mediul online, și aș vrea să le susțin și eu. Iar din faptul că au venit foarte mulți jucători la UTA prin intermediul meu cred că cel mai mult a avut de câștigat clubul. În primul rând, am adus jucători foarte buni pe niște salarii relativ mici, raportate la valoarea jucătorilor. De când suntem aici (n.r. Bogdan Apostu și Gyuszi Balint), în ultimii doi ani și jumătate în fiecare perioadă de transferuri UTA și-a ridicat nivelul din punct de vedere valoric, asta în funcție și de posibilitățile financiare ale clubului. Eu nu am cum să fac altceva, nu pot să dau bani de la mine. UTA a reziliat contracte cu aproximativ 15 jucători în ultimii doi ani, iar cea mai mare compensație plătită a fost către Pleașcă, un salariu. Un singur salariu…

  Ca punct de reper, din ceea ce știu eu, Rapid București a plătit compensații de 100 de mii de euro doar la jucătorii la care au renunțat în Liga 2-a și după promovare. Sunt aspecte care nu se văd, lumea poate crede că sunt lucruri normale, dar nu sunt. Eu înțeleg că toată lumea își dorește mai mult, e foarte bine, dar la ce ne raportăm noi? Eu cred că Apostu și Balint au adus un plus, așa consider eu. Dacă nu mai vom fi doriți, nu este nici o supărare, mergem înainte. Când am venit la Arad, UTA era pe locul 13 în Liga a 2-a, iar astăzi este o echipă bună, chiar foarte bună a Ligii 1 și doar neșansa a făcut să nu fie mai bine clasată în acest moment.

  Iar asta o poate spune tot fotbalul românesc, nu doar eu sau Balint. Doar neșansa a făcut ca să rateze din ocazii rarisime și UTA să nu aibă mai multe puncte în clasament”, a declarat Bogdan Apostu.

  El a vorbit apoi și despre plecarea lui Alexandru Albu de la UTA și transferul său la Rapid București.

  „Albu a plecat nu pentru că nu l-a vrut Balint, dar cine dădea 200 de mii de euro pe Albu? Rapid a plătit 50 de mii de euro împrumutul și încă 150 de mii de euro suma de transfer pe care a activat-o în această toamnă după evoluțiile lui foarte bune”, a spus Apostu.

  În aceste zile, după ce a intermediat transferul la UTA a atacantului lituanian Karolis Laukzemis, Apostu spune că va mai aduce trei jucători la Arad, jucători care să satisfacă atât dorințele antrenorului Gyuszi Balint dar și plafonul salarial impus de conducerea clubului.

  „Sunt discuții cu mai mulți atacanți. Gyuszi Balint a ales întotdeauna în funcție de ce sistem dorea să folosească, dar, în primul rând, în funcție de posibilitățile financiare ale clubului pentru a nu depăși un anume plafon salarial. Am mai multe piste, dar cum a fost și cazul lui Sergiu Buș, care este jucător reprezentat oficial de mine, nu că nu mi-aș fi dorit să vină la UTA, doar că UTA nu putea să-i suporte un salariu cum i-a oferit CFR Cluj. Niciun club din România nu putea să îi ofere atât cât a primit de la CFR, nici chiar FCSB”, a încheiat Apostu.

  Ce spunea în urmă cu două săptămâni Alexandru Meszar?

  „Vreau să lămuresc și acest aspect, căci văd că se comit multe erori. Clubul UTA a externalizat serviciul de scouting, cum are multe alte servicii externalizate. Nu avem nici capacitate financiară și nici personal pentru a avea un scouting la nivelul unui club de Liga 1 și de aceea serviciul este externalizat la o firmă.

  Într-adevăr, această firmă, societate, e condusă de Bogdan Apostu, dar majoritatea jucătorilor care ajung la noi prin această societate nu sunt impresariați de el. De exemplu, jucătorii străini, și sunt destul de mulți, au impresarii lor”, a declarat Meszar.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.