duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Mai multe birouri ale europarlamentarilor au fost sparte. Gheorghe Falcă a scapat

  de Mihai Todoca | 2 iulie 2020, 6:21 PM | Internaţional

  2

  Mai multe birouri aparținând europarlamentarilor din Bruxelles au fost sparte de hoți, anunță Agerpres, citând  politico.eu.

  Cum activitatea Parlamentului European a fost mutată doar în online pe timpul pandemiei și măsurilor de prevenție pe care le-a atras, sediul a fost gol. Astfel hoții au avut mână liberă să devasteze birourile mai multor europarlamentari furând laptopuri, tablete și alte bunuri de valoare.

  Europarlamentarul german Nico Semsrott s-a declarat dezamăgit de lipsa de reacţie din partea Directoratului general pentru securitate al Parlamentului European (DG SAFE).

  „Este un imens scandal şi nu ştiu de ce toată lumea tace”, a declarat el.

  „Suntem aproape siguri că hoţii au căutat prin toate lucrurile noastre, pentru că totul pare răscolit”, a mai spus Semsrott, adăugând că din ce a aflat au fost sparte birourile unui număr „între 40 şi 100 de eurodeputaţi”, notează în continuare digi24.

  Având în vedere că fostul primar al Aradului este membru în Parlamentul European, am luat legătura cu el și l-am întrebat dacă și biroul dânsului a fost spart. Răspunsul acestuia a fost scurt: „Nu. Eu nu am avut biroul spart”

  În continuare, Dita Cháranzova, vicepreşedinta Parlamentului European pentru securitate a cerut DG SAFE un raport privind spargerile şi a anunţat că va ridica această chestiune la viitoare reuniune a Biroului Parlamentului European, care se ocupă de problemele administrative.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.