MAI: 494 de sesizări privind posibile infracțiuni la alegerile locale

  de - | 5 June 2016, 8:52 PM | Naţional

  0

  De când s-a dat startul la vot au fost înregistrate 494 de sesizări cu privire la săvârşirea unor posibile contravenții sau infracțiuni, a precizat Ministerul Afacerilor Interne(MAI), potrivit Agerpres. De asemenea, Expert Forum a transmis că au primit sesizări cu privire la continuarea campaniei electorale de către unii candidaţii, disfuncţionalităţile sistemului informatic, presiuni şi ameninţări electorale, însoţirea nejustificată a unor alegători în cabinele de vot şi abuzuri ale preşedinţilor de secţii de votare, potrivit Digi24.

  MAI a precizat că a înregistrat până la această oră 494 de sesizări cu privire la săvârşirea unor posibile contravenţii sau infracţiuni, iar în urma verificărilor 40% dintre acestea nu au fost confirmate, relatează Agerpres.

  Numărul de incidente sesizate acum sunt aproape jumătate din numărul celor înregistrate la alegerile locale din 2012.

  „În cele peste 11 ore de la începerea votării, climatul de siguranţă şi ordine publică a fost menţinut la un nivel de normalitate, fără a fi înregistrate situaţii grave, care să afecteze procesul electoral. Dacă în anul 2012 până la această oră erau înregistrate 982 de sesizări privind incidente electorale, la acest moment la nivel naţional sunt înregistrate doar 494 de sesizări cu privire la săvârşirea unor posibile contravenţii sau infracţiuni. Dintre acestea, trebuie menţionat că în urma verificărilor, 40% nu s-au confirmat”, a declarat, duminică, Monica Dajbog, purtătoarea de cuvânt a MAI.

  De asemenea, MAI a precizat că de la startul votului au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale în valoare de 42.610 lei.

  „Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au asigurat intervenţia operativă la toate situaţiile care au fost semnalate, tratând cu maximă seriozitate şi fermitate orice încălcare a legii. Până la această oră (18,30, n.r.), au fost sesizate 78 de posibile infracţiuni pentru care sunt cercetate 57 de persoane. De asemenea, au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 42.610 lei”, a spus Monica Dajbog.

  Cele mai multe măsuri sancţionatorii s-au aplicat pentru fotografierea şi filmarea buletinului de vot.

  Citește continuarea pe Digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.