duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Magistrații au decis: primarul Lipovei, Mircea Jichici, nu are voie să candideze! PSD a stabilit cine îl va înlocui

  de Mihai Todoca | 17 august 2020, 12:35 PM | Administraţie | Politikos

  0

  La Tribunalul Arad, în această dimineață, magistrații au judecat contestațiile depuse de Mircea Jichici, primarul Lipovei, împotriva sentinței Judecătoriei Lipova, prin care, în 15 august, i se respingea candidatura pentru încă un mandat de prim edil al orașului de pe Mureș – proces inițiat de USR- filiala județeană Arad, respectiv contestațiile depuse de PNL – filiala județeană Arad și persoana fizică Ion Vîrlănaș – împotriva tot unei sentințe a Judecătoriei Lipova prin care candidatura primarului era acceptată.

  Dar, mai multe aici: Justiția română (se) lovește din nou: la Lipova, o judecătoare a respins „azi” candidatura lui Jichici ca urmare a unei contestații, iar în aceeași zi, colega ei, o acceptă în baza altei contestații!

  Ei bine, de la ora 10,30, am fost prezenți în sala Tribunalului Arad, unde, prima oară, magistrații au analizat și judecat contestația depusă de Filiala Județeană USR. Avocatul USR-ului a pledat că „scopul ANI este să prevină conflictele de integritate” solicitând instanței să păstreze decizia judecătorilor de la Lipova de a-i interzice lui Mircea Jichici să mai candideze, în timp ce avocatul actualului primar a motivat că „o astfel de interdicție și-ar produce efectele doar la sfârșitul mandatului (primarului Mircea Jichici – nota.red)”.

  Al doilea dosar s-a judecat imediat, în aceeași sală, iar magistrații au avut de analizat contestația PNL-ului cu privire la decizia de la Judecătoria Lipova, judecătoarea de acolo respingând contestația depusă de filiala condusă de Gheorghe Falcă, lui Mircea Jichici fiindu-i acceptată candidatura pentru un nou mandat. După ascultarea avocatului care pleda pentru PNL, care mai mult sau mai puțin a reiterat aceleași motive ca și colegul care reprezenta USR-ul, s-a pronunțat și procurorul prezent: „Solicităm anularea hotărârii nr. 2/14.08.2020 emisă de B.E.C nr.5 Lipova și să respingă candidatura.”

  Avocatul lui Mircea Jichici nu a avut nimic de comunicat deoarece acesta a declarat că aflase de cel de-al doilea dosar abia în această dimineață și nu primise o delegare din partea primarului din Lipova pentru a-l reprezenta. Instanța s-a arătat îngăduitoare și a spus că îi va permite lui Mircea Jichici să se reprezinte singur dacă acesta dorește, lucru care nu s-a mai întâmplat, acesta nefiind în sală.

  La ora 12,30,  judecătoarea, aceeași pentru toate trei contestațiile, a pronunțat sentințele. A respins apelul lui Jichici cu USR și a admis apelul PNL, anulând hotărârea BEC Lipova. Astfel,  Mircea Jichici nu mai are voie să candideze la Primăria Lipova, iar asta e o decizie în cazul ambelor procese.

  Din informațiile pe care le deținem, Mircea Jichici a decis ca în locul său, pentru Primăria Lipova, să candideze medicul veterinar Florin Pera, cel pentru care PSD a început de sâmbătă să strângă semnături, necunoscând calea exactă pe care o va „apuca” Justiția.

  Mircea Jichici este al doilea primar important din Arad, după Florin Farcașiu (PNL) de la Târnova, căruia judecătorii i-au respins candidatura.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.