Magistrala Arad – Simeria ar trebui finalizată în 2023, însă lucrările au înregistrat întârzieri





Lucrările la magistrala de cale ferată din vestul României, pe care trenurile vor circula cu viteze superioare, au termen de finalizare anul 2023, însă marele șantier feroviar a acumulat întârzieri.
De la începutul anului 2018, cele patru tronsoane ale magistralei feroviare Simeria – Județul Arad (KM 614), în lungime de 141 de kilometri, se află în șantier. Constructorii căii ferate pentru trenuri rapide au acumulat întârzieri, dar finalizarea proiectului a rămas estimată pentru anul 2023, potrivit adevarul.ro.
Pe Subtronsonul Bârzava – Km 614, în lungime de 42 de kilometri stadiul fizic al execuției lucrărilor a ajuns la 75%. Sectorul este construit de Asocierea Astaldi – FCC – Salcef – Thales. Contractul a fost semnat în mai 2017, iar termenul estimat de finalizare a proiectului este luna martie 2023.
Pe Subtronsonul Ilteu – Bârzava, în lungime de 36 de kilometri, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 79%. Acesta este construit de Asocierea Astaldi – FCC – Salcef – Thales. Contractul a fost semnat în mai 2017, iar termenul de finalizare estimat este luna martie 2023.
Pe Subtronsonul Gurasada – Ilteu, în lungime de 22,4 kilometri, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 57%. Este construit de Aktor – Astaldi – Arcada Asocierea Railworks. Contractul a fost semnat în noiembrie 2017, iar termenul estimat de finalizare a proiectului este decembrie 2023.
Pe Subtronsonul Simeria – Gurasada, în lungime de 40,8 kilometri, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 68%. Este construit de Asocierea FCC – Astaldi – Contratas y Ventas. Contractul a fost semnat la 30 august 2017, ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în octombrie 2017, iar termenul estimat de finalizare a proiectului este septembrie 2023
Nouă poduri peste Mureș
Proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 din Fondul de Coeziune şi de la Bugetul de Stat, potrivit Ministerului Transporturilor.
Investiţia vizează modernizarea a 141 de kilometri de cale ferată şi construcţia a nouă poduri feroviare peste Mureş, a unor tuneluri feroviare pe valea Mureşului, la Zam, şi a circa 60 de kilometri de traseu complet nou de cale ferată, între Simeria şi Arad.
Stațiile de cale ferată de pe traseu vor fi modernizate, iar dintre podurile mari peste Mureș, trei sunt construite pe raza comunei Brănişca (unul în locul singurului pod feroviar peste Mureș din vestul României, vechi din secolul al XIX-lea), două vor fi realizate în zona comunei Zam, două la Bârzava şi două la Conop.
Citește mai mult pe adevarul.ro.
Comentariile portalului
Nu se potriveste absolut deloc aceasta apropiere politica - biserica. De ce nu a fost reprezentat Aradul de un doctor bun sau de un profesor de calitate sau un inginer (...)
Toți candidații la alegerile prezidențiale sunt cu Dumnezeu în gura, nu știu dacă și în suflet. Lipsește cel mai cel dintre toți, acela care adaugă (...)
= DUPA CE AU LUAT LUMINA ACUM INAPOI LA FURAT -- ASTA I CRESTINISMUL LA HAIMANALELE POLITICE ARADENE -- SCARBA MI E -- PANA SI CEREMONIA IN SINE A FOST O (...)