joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Magia Crăciunului. Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului a fost neîncăpător pentru participanții la un târg caritabil (Foto)

  de - | 16 decembrie 2019, 12:48 PM | Contributors | Recomandările editorilor

  0

  Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad a fost „rugat” anul acesta, de către Moș Crăciun, să adune câteva daruri pentru doi copii minunați, care au probleme grave de sănătate. Astfel, împreună cu Parohia Ortodoxă Șega I, profesorul Mircea Marți a luat inițiativa organizării unui târg de Crăciun în scop caritabil. Prilej numai bun ca, împreună, întreaga școală, dascăli, personal auxiliar, elevi și părinți să devenă ajutoarele Moșului. Astfel a fost organizat unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun. Faptul că acest târg și-a propus să fie speranța și sprijinul unor copilași bolnavi, transformă totul într-o poveste. O poveste frumoasă despre cum se pot transforma oamenii în magi care dăruiesc speranță.

  Și ca dovadă că inițiativa a fost una de suflet și bine recepționată vine și faptul participarea a fost una incredibilă, mulți oameni dorind să ajute ca spiritul, harul și bucuria Crăciunului să răzbată printre lacrimile celor doi copilași suferinzi. Au fost acolo părinții elevilor de la gimnaziu și liceu, credincioși de la Biserica Șega, împreună cu preoții, vecinii din blocurile și casele din zonă și alți mulți, mulți oameni, care au auzit de eveniment și au dorit să ajute.

  Elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal, ajutați la rândul lor de către părinții lor mărinimoși, au participat cu produse culinare (fursecuri, turtă dulce, ciocolată caldă, etc.) și cu decorațiuni de Crăciun pe care le-au pus în vânzare participanților la târg.

  La final, toți cei prezenți au fost răsplătiți cu un spectacol artistic, pe măsura evenimentului. Elevii clasei a II-a și corul de la gimnaziu au colindat, extraordinar, „bobocii” liceului au avut un frumos moment de  vals, elevii de la gimnaziu au smuls ropote de aplauze, cu sceneta intitulată, „Ce este Crăciunul ?”, grupul de dansatori ai liceului au prezentat o suită de dansuri populare și, bineînțeles, totul s-a încheiat cu corul de colindători de la liceu, cor care se bucură deja de un mare prestigiu.

  La acest eveniment au participat în total 160 de copii, părinți, profesori, creștinii Parohiei Ortodoxe Șega I și alți parteneri.

  Ajutați și susținuți de către doamnele director Țica Gheorghița și Groza Claudia, Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad a realizat un eveniment reușit, în urma căruia s-au adunat 8 000 de lei, care ulterior au fost donați celor doi copii minunați.

  Prof. Ing. Audi Florentina

  Inf. Miron Alina

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.