Made in Romania: Manualele vechi, retipărite amboulea. Elevii vor primi altele noi, peste câteva săptămâni

  de Special Arad | 27 octombrie 2014, 1:00 PM | Educaţie

  0

  Noile manuale vechi ajung încet – încet la elevii din clasele întâi şi a doua. O soluţie de avarie, părinţii şi învăţătorii spun că tipărirea acestor manuale vechi este neinspirată şi păguboasă, pentru că, peste câteva săptămâni, vor ajunge în şcoli adevăratele manuale noi, şi copiii vor fi derutaţi de atâtea schimbări, potrivit Digi24.

  În a şasea săptămână de şcoală, elevii din clasele întâi şi a doua au, în sfârşit, manuale. Nu sunt cele noi, însa, ci unele retipărite, după programa veche. Acum, învăţâtorii se tem că cei mici vor fi derutaţi.

  „Copiii vor avea foarte multe materiale. Nici nu vom mai şti, la un moment dat, pe care să lucrăm. Noi nici nu avem în orarul copiilor matematică, avem matematică şi explorarea mediului. Totul trebuie adaptat. Normal, trebuie să lucrăm pe noile manuale. Acestea, în momentul acela, vor deveni total inutile”, a spus învăţătoareaMagda Baron.

  Părinţii îşi dau şi ei seama că situaţia este confuză şi îşi pun speranţele în priceperea dascălilor.

  Din cauza bâlbâielilor de la începutul anului şcoalar, ministerul a decis să retipărească aproximativ 320.000 de manuale pentru elevii din clasa I, jumătate abecedare, jumătate manuale de matematică. În total, s-au cheltuit aproximativ 800.000 de lei. La această sumă se adaugă şi banii cheltuiţi pentru a completa stocul de manuale pentru clasa a II-a.

  „Atunci când aloci resurse să tipăreşti manuale după programe vechi, după care, în scurt timp, revii şi tipăreşti manuale după cele noi, asta înseamnă resurse irosite şi incompetenţă managerială pură”, a spus Marian Staş, expert în educaţie.

  La începutul săptamânii viitoare, Ministerul Educaţiei va centraliza comenzile de la inspectorate şi le va transmite către edituri, În aceste condiţii, elevii ar putea primi manualele noi până la sfârşitul lunii noiembrie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.