Macron și Scholz au discutat la telefon aproape două ore cu Putin. Liderul rus acuză Ucraina de „luări de ostatici”

  de - | 12 March 2022, 9:25 PM | Internaţional

  0

  (foto: playtech.ro)

  Președintele Germaniei și cel al Franței au discutat telefonic aproape două ore cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, potrivit Europa FM.

  Emmanuel Macron și Olaf Scholz i-au cerut acestuia să oprească focul în Ucraina și să se îndrepte către o soluție diplomatică, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului german.

  În timpul discuției, Putin a acuzat Ucraina de „încălcări flagrante” ale dreptului umanitar. I-a acuzat pe militarii ucraineni de „luări de ostatici din rândul civililor” și „utilizarea de scuturi umane”, precum și „desfășurarea de arme grele lângă spitale, școli și grădinițe”, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

  Între timp, ministrul britanic al apărării precizează că Rusia s-a apropiat la 25 de kilometri de centrul capitalei Kiev, mare parte din trupele rusești situate în nordul Kievului dispersându-se pentru a încercui orașul.

  S-au auzit și explozii în Kiev, conform CNN. La fel s-a întâmplat și marile orașe ale Ucrainei: Harkov, Mariupol și Nikolaiev.

  Sursa: Europa FM

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.