vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Luna culturii la UVVG Arad

  de Special Arad | 18 ianuarie 2023, 3:27 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. În perioada 15 Ianuarie – 10 Februarie 2023, la U.V.V.G se derulează „Luna culturii naționale”.

  Manifestările au debutat în Aula Magna „Ștefan Cicio-Pop”, cu acordarea Premiilor culturale anuale „Mihai Eminescu” și „Ioan Slavici”.

  Pentru întreaga activitate desfășurată pentru promovarea valorilor culturii locale și naționale, premiul „Mihai Eminescu” a fost acordat dlui Stelean-Ioan Boia.

  Premiul „Ioan Slavici” a fost acordat Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, reprezentat prin dl director Bogdan Costea, pentru menținerea unui standard înalt al culturii în spațiul cultural arădean.

  În continuare, în aceeași locație a fost organizată o expoziție de fotografie artistică „Eminescu și Slavici – titani ai culturii naționale”, a artistului Virgiliu Jireghie.

  Festivitatea s-a încheiat pe acordurile muzicii intonate de elevi ai Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”, din Arad.

  Cu sprijinul televiziunii locale, în cadrul evenimentului marca U.V.V.G. Arad, a fost realizat materialul video „Mihai Eminescu: Evocare cinematografică, pornind de la unele texte redactate de Vasile Goldiș”, într-un concept care aduce împreună studenți si profesori, într-un recital multilingv.

  Alături de Institutul Limbii Române si Universitatea din Udine – DILL (Italia), prin studenții și profesorii noștri susținem cultura, ca liant ce fascinează, transformă și ne apropie, în internaționalizarea valorilor naționale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.