Ludovic Orban spune că problema sporurilor trebuie rezolvată printr-o nouă lege a salarizării

  de Special Arad | 17 februarie 2021, 8:07 AM | Politikos | Recomandările editorilor

  0

  Problema sporurilor nejustificate pentru bugetari va fi rezolvată o dată cu adoptarea unei noi legi a salarizării, spune președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

  El consideră că ar fi nevoie și de revizuirea unor acte de rang secundar, cum ar fi hotărâri de guvern sau ordine de ministru, iar acest lucru nu poate fi făcut de Parlament:

  „Parlamentul nu poate să abroge ordine de guvern sau ordine de ministru în care s-a hotărât să se acorde spor de condiții deosebite sau spor de toxicitate, pentru antenă de bloc sau pentru calculator sau pentru praf. Asta este o chetiune care trebuie să facă parte dintr-un proiect de lege elaboras serios de Ministerul Muncii și care să păstreze doar acele sporuri care au, într-adevăr, justificare.”

  Ludovic Orban a spus că va susține orice decizie luată de Guvern în privința sporurilor și a dat și câteva exemple de sporuri care ar trebuie eliminate:

  „Cred că trebuie o analiză serioasă a acestor sporuri, sunt sporuri care nu-și au justificarea, sporuri de condiții vătămătoare, dacă este considerată radiația antenei sau radiația calculatorului condiție vătămătoare, din punctul meu de vedere nu se poate acorda acest spor.”

  sursa: Europa FM

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.