joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lucrările de modernizare de la Palatul Justiției, din Arad, inaugurate în prezența ministrului Toader și fostului ministru Cazanciuc | Foto

  de Andrei Fuliaș | 8 iunie 2018, 2:57 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Zi de sărbătoare la Palatul Justiției, una dintre cele mai vechi clădiri din municipiul Arad și, totodată, clădirea în care își au sediul Tribunalul Arad și Judecătoria Arad. Judecătorii, grefierii și ceilalți angajați ai instituțiilor găzduite de Palatul Justiției au luat o pauză de la procese, dosare și alte treburi ce țin de activitatea lor, vreme de câteva ore, pentru a inaugura lucrările de modernizare ce au avut loc pe un întreg etaj al clădirii.

  Evenimentul fastuos a avut loc în curtea interioară a Palatului Justiției, cu prezența unor invitați cu „ștaif”, cum ar fi ministrul Justiției, Tudorel Toader, fostul ministru Robert Cazanciuc, reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), președinți de tribunale și judecătorii din județele învecinate, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad și ai autorităților locale și, nu în ultimul rând, cu prezența judecătorilor, grefierilor și personalului care își desfășoară zilnic activitatea în aceste instituții. Prezentă a fost și mass-media, locală și națională.

  Clădirea Palatului Justiției

  a fost construită în anul 1882, iar în prezent găzduiește Tribunalul Arad și Judecătoria Arad. Palatul Justiției este monument istoric, fiind realizat în două etape, prima între anii 1882 și 1885, iar a doua în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, între anii 1940 și 1943.

  În Palatul Justiției sunt 13 săli de judecată și aproape o sută de încăperi în care se regăsesc birouri și alte anexe. Suprafața totală a încăperilor din Palatul Justiției depășește 21.300 mp.

  Pe lângă lucrările de modernizare inaugurate acum, Palatul Justiției a suferit alte lucrări, mult mai ample, constând în reparații capitale, între anii 1996 și 2002.

  Încă de la construirea lui, Palatul Justiției a găzduit instanțele judecătorești din Arad, fiind declarat, inclusiv de către personalitățile prezente la inaugurarea ultimelor lucrări de modernizare, unul dintre cele mai moderne sedii de instanță din România.

  După festivitatăți, ministrul Tudorel Toader a susținut o conferință de presă în care a răspuns jurnaliștilor prezenți la un șir de întrebări, adresate în mare parte cu trimitere la decizia Curții Constituționale a României cu referire la problema demiterii șefei DNA și la ce ar trebui să facă președintele Klaus Iohannis după decizia CCR. Dar mai multe despre aceste întrebări ale jurnaliștilor și răspunsurile ministrului puteți citi în materialul intitulat: Ministrul Justiţiei nu participă la mitingul PSD. Judecătorii sunt nemulţumiţi de statutul ambiguu al procurorilor, de magistraţi şi controlori, în acelaşi timp

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.