Luciano, primul trofeu la Liga Desavoia după o finală dramatică! S-au dat și premiile Ligii a 3-a. Record pentru Old School (Foto)

  de Lucian Dănilă | 5 iunie 2019, 1:21 PM | Sport

  1

  Duminică a fost zi de sărbătoare la Baza Desavoia. Nu a fost deloc o zi de odihnă pentru că cei de la AC Luciano, echipa lui Lucian Hrincu, aveau să transpire mult pentru primul lor trofeu în cei șase ani de activitate. Luciano lupta cu Ergad pentru Cupa Desavoia.

  A fost cel mai bun antrenament pentru Luciano înainte de turneul zonal de la Cluj Napoca, acolo unde participă fruntașele din Nord-Vestul României. Aici facem o mare paranteză și trebuie să spunem că s-au tras la sorți grupele turneului zonal de la Cluj, competiție la care Aradul este reprezentată de patru echipe: FC Premiere, AC Luciano și Sistema de la Liga Desavoia, dar și Șoimii Șimand de la Arena Ionuț Popa.

  Iată grupele arădenelor:

  Grupa A: FC Premiere Arad, Dia Guard Zalău, La Bolta Alba Iulia, Generația 88 Dej

  Grupa D: BNT Cluj, Sistema Arad, AEK Oradea, Șoimii Șimand

  Grupa F: AutoVip Șimleul Silvaniei, AC Luciano, FCSB Beiuș, HNH Florești.

  Se califică primele două echipe din fiecare grupă, iar primele șase echipe din competiție se califică la turneul final al Campionatului Național de Minifotbal. Câștigătoarea competiției obține biletele pentru Liga Campionilor.

  FC Premiere nu se va putea baza pe trei jucători de bază, Dumitru Copil, Măgulean și Arsene, care sâmbătă joacă Cupa României faza județeană cu Păuliș. De asemenea, cel mai bun jucător de la Luciano și de la Liga Desavoia, Sergiu Popa, nu va juca nici el la Cluj. Există posibilitatea ca cei patru să participe dar numai în ziua de vineri.

  Foto: AC Luciano, câștigătoarea Cupei Desavoia

  Gata cu paranteza… AC Luciano a câștigat cu 3-2 finala cu Ergad. A fost un meci foarte echilibrat, rupt de golurile cam ușoare primite de Ergad. La primul dintre ele, Manu Pantea a șutat de la distanță și mingea a fost deviată în poarta lui Ordodi. A egalat pe finalul primei părți „Dobrin” Corbu, după care o nouă neatenție în apărarea lui Ergad a făcut ca Kocsis să înscrie la ultima fază a primei reprize spre disperarea lui Michel Vlad, jucător implicat în mai toate acțiunile celor de la Ergad. După pauză, la o lovitură liberă din apropierea careului celor de la Ergad, Negrea a rămas nemarcat lângă bară și a marcat ușor în poarta în care a intrat Valentin Popa. Luciano a pus presiune pe poarta lui Șoltesz, iar după două bare ale lui Dolga și Drâglă, un șut al lui Michel a fost respins cu greu de Șoltesz până la Huțanu care a avut o execuție foarte grea, din voleu, iar mingea s-a dus peste Șoltesz, sub bară, pentru 3-2. Sergiu Popa putea marca pentru 4-2 în finalul jocului, dar Michel a respins cu capul din fața porții goale.

  Luciano pornea favorită, dar Ergad este o echipă redutabilă. Învinsa din finală a eliminat în semifinale pe campioana Premiere, ceea ce spune destul de multe despre potențialul ei.

  A fost primul trofeu obținut în cei cinci ani de activitate de echipa lui Lucian Hrincu. Luciano a fost mereu protagonistă a întrecerii, dar mereu s-a clasat a doua fie după Nedav, fie după Premiere, fiind al treilea sezon la rând pe locul al doilea. Luciano s-a calificat anul trecut la turneul final al campionatului național alături de FC Premiere.

  S-au dat premiile și la Liga a 3-a de la Liga Desavoia, competiție câștigată de Noi & Noi. Această echipă l-a dat și pe cel mai bun jucător al competiției, George Petcuț. Cel mai pun portar a fost desemnat Marian Antochi, iar golgeter cu 73 de goluri a fost Daniel Lengyel de la CSȘ Arad. În ultima etapă, Old School a reușit un record istoric pentru competițiile de la Liga Desavoia. A învins cu 11-5 pe Coindu, iar echipa lui Cristi Lăzău, Oprean și compania au încheiat campionatul cu 218 goluri marcate. De aici și tricourile cu plus 200… În urmă cu trei ani, la Liga 1, UTA 73 a marcat 215 goluri. Cristian Lăxău a marcat 71 de goluri pentru Old School.

  Noi&Noi a ocupat locul întâi cu 92 de puncte, Old School a fost a doua cu 91 de puncte, iar GF Aeronautics a terminata  treia cu 88 de puncte.

  Foto: Noi & Noi, câștigătoarea Ligii a 3-a

  S-a acordat și premiul pentru cel mai bun arbitru. A fost desemnat Dorel Toderaș, cel care a primit ca premiu o vacanță în doi în Serbia. „Poți să mergi cu soția, cu copilul sau cu cine vrei”, i-a spus Cristian Barna, iar răspunsul lui Toderaș a fost tranșant: „Mă duc cu Mitu!”

  Premierea a fost făcută de Paul Copaci, jucătorul echipei UTA, al doilea golgeter al grupării arădene cu 5 goluri marcate în Liga a 2-a, deși evoluează ca fundaș stânga.

  Loturile celor două echipe din finală:

  AC Luciano: Paul Șoltesz, Răzvan Stanciu, Khatib Mohamad – portari; Claudiu Horgea, Iosif Iovu, Flavius Sabău, Robert Kocsis, Manu Pantea, Sergiu Popa, Cosmin Petrilă, Cristian Dobrean, Bruno Sola, Renato Ardelean, Cristian Negrea, Daniel Toa, Florin Lazea, Cristian Poiană, Paul Dina, Florin Istrate, Dacian Faur și Lucian Hrincu

  Ergad: Popa Valentin, Ordodi Mihai – portari, Păcurar Remus, Dolga Darius, Cioncioiu Alexandru, Olariu Raul, Tambor Daniel, Huțanu Petrică, Ghergar Ovidiu, Corbu Adrian, Vlad Michel, Drîglă Robert, Șiclovan Călin, Caba Raul, Polgar Norbert, Gabor Viorel, Ruja Cosmin, Nanu Andrei și Trif Alexandru.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.