joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lucian și Adrian, eroii zilei: „Strigătele de ajutor care se auzeau dintr-un autoturism avariat nu i-au descurajat nicio clipă”

  de Special Arad | 29 noiembrie 2020, 3:31 PM | Știri Arad

  0

  (foto: A.S.A. Bolojan Adrian – IPJ Arad/Plt.adj. Olari Lucian – IJJ Arad)

  Nicio meserie nu este ușoară, mai ales atunci când ai foarte multe ore de lucru muncite într-o zi și aștepți cu nerăbdare să se termine ca să poți merge acasă. Asta făceau doi polițiști arădeni, în timp ce patrulau așteptau și să ajungă la finalul celor 12 ore de muncă. În ultimele 15 minute însă, cei doi au primit un apel prin care erau înștiințați că a avut loc un accident grav, moment în care aceștia au uitat de oboseală și au plecat direct spre locul indicat, cu toate că pentru ei, cele 12 ore de muncă urmau să se mai prelungească. 

  „Mai erau doar 15 minute din cele 12 ore de serviciu pe care Lucian și Adrian mai trebuiau să le desfășoare până la încheierea acestuia. Făceau parte dintr-o patrulă mixtă, Poliție – Jandarmerie și executau o misiune de menținere a ordinii publice. Făcuseră mulți kilometri, au patrulat în multe localități din județul Arad și nu au avut probleme deosebite, însă un apel telefonic, prin care se anunța un grav accident de circulație, i-a îngrijorat.

  Au plecat numaidecât spre zona indicată, iar liniștea din autoturism era apăsătoare. Niciunul dintre ei nu scotea o vorbă. Gândurile celor doi erau îndreptate spre cei implicați în eveniment. Se rugau să nu fie nimic grav. În câteva minute au ajuns la fața locului și abia atunci au înțeles că este grav.

  Strigătele de ajutor, care se auzeau dintr-un autoturism avariat nu i-au descurajat nicio clipă, ci dimpotrivă, cu profesionalismul dobândit în mulți ani de muncă, au acordat primul ajutor persoanei în suferință. Nu l-au putut scoate din autoturism , de altfel nici nu au încercat. Era încarcerat și o manevră greșită îi putea face mai rău.

  Poate nu toți înțelegem cât este de important că în astfel de cazuri trebuie să fii aproape de victimă, să o ți de mână și să o asiguri că totul va fi bine. Trebuie să-i faci să uite de durere și să-i câștigi încrederea. Asta au făcut Lucian și Adrian până la sosirea echipajelor de descarcerare și ambulanță. Au rămas acolo și au acordat sprijin colegilor lor până când persoana rănită a fost scoasă din autoturism și transportată la spital, chiar dacă au trecut multe ore peste ora la care trebuiau să iasă din serviciu. Nu se gândesc niciodată la acest lucru, sunt obișnuiți, iar familiile lor știu că atunci când Lucian și Adrian întârzie să vină acasă, este pentru că cineva are nevoie mare de ajutorul lor”, povestesc reprezentanții IPJ Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.