sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lucian Riviș Tipei era să lase Aradul fără unul dintre cele mai cunoscute restaurante din cauza unei datorii de zeci de mii de euro!

  de Lucian Dănilă | 20 iulie 2018, 7:57 AM | Monden | Topic special

  18

  Lucian Riviș Tipei… Am scris doar numele și apoi puncte puncte. Fără verb, pentru că acest nume a generat atâtea verbe în ultimii ani încât nici nu aveam spațiu pentru toate. Fost deputat, fost consilier local, Lucian a fost implicat în acești ani în toate și în… nimic.

  A avut parte de scandaluri conjugale despre care nu este frumos să vorbim. La un moment dat părea cel mai bun făuritor de drumuri, cel mai bun salvator de la inundații, salvator de Geanina…,  el a scăpat în câteva rânduri Aradul de gunoaie, problema CET-ului tot în mâinile lui erau. Părea un adevărat „Captain Planet” al Aradului. Dacă îl întâlnești este un simpatic, un tip care are tot timpul zâmbetul la el, tot timpul te salută cu respect, dar sunt momente în viață în care parcă ai vrea să te lipsești de toate acestea numai pentru a nu risca să-l ai pe Lucian lângă tine.

  Lucian nu se află în cea mai bună perioadă a vieții sale. Deputat nu mai este demult, din funcția de consilier local a demisionat, iar motivele le-am scris la timpul potrivit, dar se pare că pe Lucian nu este prea indicat să-l ai nici ca asociat. O știe cel mai bine Nicolae Chiș, patronul de la local Ema del Mar din Arad, cel care până nu demult l-a avut ca asociat pe Lucian Riviș-Tipei. L-a avut…

  Nicu, cum este cunoscut Nicolae Chiș în Arad, a fost la o „virgulă” să rămână fără afacere, la un negru sub unghie să șteargă de pe harta Aradului localul Ema del Mar situat pe strada Episcopiei. Care era aportul celor doi asociați în afacerea Ema del Mar? Păi era simplu: Nicu era cu afacerea propriu-zisă, iar Lucian cu spațiul de pe Episopiei numărul 9.

  Surpriză însă… Lucian a pierdut chiar ceea ce l-a făcut asociat la restaurant: spațiul. Un obișnuit al „afacerilor bulgărești”, afaceri în care Lucian a ieșit mereu pierzător, fostul deputat și consilier local a mai fost „eroul negativ” într-o astfel de afacere. Totul a plecat de la un împrumut pe care l-a făcut în urma cu trei ani, în 2015, atunci când a avut nevoie de 62.000 de euro de la o distinsă doamnă… să-i spunem Angi. Mulți bani pentru un muritor de rând, pentru un muncitor la multinaționalele Aradului sau orice alt angajat din mai bine de 90 la sută din companiile sau firmele arădene private sau de stat. 62.000 de euro…

  Și ne-am trezit în anul 2018, iar Lucian nu a reușit să mai returneze suma. Nicu nu știa nimic, iar Lucian tocmai s-a trezit că nu mai este proprietar al spațiului în care funcționează Ema del Mar. Dar Lucian a tăcut mâlc… Și uite așa, Nicu a aflat de prin alte părți că spațiul în care își desfășoară activitatea are acum un alt proprietar. Lucian în continuare o ținea pe a lui: „E spațiul meu!”

  Scos din acționariatul firmei, Lucian o tot ținea că spațiul e al lui chiar și atunci când doamna Angi se întâlnea deja cu Nicu și îi arăta că ea este proprietara. Mai mult, după zile de negocieri între Nicu Chiș și doamna Angi, aceștia s-au și înțeles ca, acum, unicul patron de la Ema del Mar să cumpere spațiul. Au semnat și actele, s-a dat și avansul, dar Lucian continua: „E spațiul meu!”

  Luciane, chiar și în ceasul al 13-lea? Oamenii ăia au bătut palma cu toate actele în față și tu tot susții că e al tău?

  Și uite așa, afacerea Ema del Mar a fost salvată, restaurantul a rămas la aceeași adresă, în același spațiu unde și-a început activitatea în urmă cu cinci ani, doamna Angi e liniștită că șîși va recupera suma împrumutată, Nicu este mai sărac cu 62.000 de euro, dar este unic proprietar la Ema del Mar, iar Lucian a devenit din patron un simplu client al localului. Și să fim foarte clari: client cu notă de achitat.

  Ce ai făcut, Luciane, ce ai făcut?

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Credeam ca el e patronul restaurantului, din cazua asta nici nu am mai vrut sa merg acolo, nu ma simteam bine sa bag bani in buzunarele unui politician de bine din PDL Arad. Oricum, mie mi s-ar parea mai interesant cum un spatiu public, ce trebuia sa fie o zona de relaxare si oarecare verdeata din centrul orasului, a ajuns acum sa fie terasa unui restaurant privat, unde nu mai poti sta dacat daca cumperi ceva. Are vreo legatura ca stimatul domn din articol era consilier local la un moment dat? Tot timpul cred ca era o placere sa bei un vin rose si niste fructe de mare proaspete langa bustul lui Salacz Gyula. 🙂

   +3 voturi
   +1
   -1
   • „Spatiu verde?”Andrei..ori ai fumat ciuperci ori esti naiv…acel spatil a fost foarte multa vreme un simplu trotuar….faptul ca a fost amenajat cu stil cu siguranta a deranjat personaje ca tine…vrei relaxare …du-te pe malul Muresului…poti sa pasti…sa rumegi…sa fumezi…in ceea ce priveste orientarile tale politice,ele sunt mai mult decat clare,motiv pentru care te rog sa iei cina doar in restaurantele PSD-ului…in curand vor fi colorate toate in rosu…pentru ca membrii lor sa le poata recunoaste mai bine..

    +9 voturi
    +1
    -1
    • Draga Florin, imi place ca ești șmecher si crezi ca le știi pe toate. Pana una alta, poți sa iei atat PNL/PSD Arad si sa ți le bagi acolo unde ies fructele de mare a doua zi dupa ce mănânci la Ema del Mar, si tu si toți amicii voștri incompetenți politici care nu fac altceva decat sa distrugă Aradul si sa-si dea mâna pe sub masa.

     In al doilea rând, când zona respectiva a fost amenajată, au fost puse bănci, lumini si câteva plante ornamentale. Bineînțeles ca toată zona nu a mai fost întreținută si a fost lăsată sa se degradeze ca sa vina maretul restaurant sa o preia si sa o aranjeze cu stil, probabil același stil si bun gust care ii e familiar si duamnei Firea de la București. Oricum, mi se pare amuzant cum cineva ar sta la terasa acolo in mirosul de canalizare ce încânta nările oamenilor din zona de câțiva ani, asta datorită lucrărilor de mare calitate contractate de primăria Arad.

     Ce mi se pare si mai amuzant e cum maretul restaurant poate sa țina deschis si sa lase muzica pe terasa mult peste limitele permise de regulamentul local, dar când e vorba de un restaurant politic, nu e o problema, e o problema când ai un show live la terasa la Perla si nu ești membru de partid.

     +4 voturi
     +1
     -1
    • Asta imi repugna la unii…ca nu au capacitatea de a decela pe categorii. Se spune ca barbatii gandesc mai organizat, au „sertare” in care isi sorteaza / organizeaza lucrurile. Da’ nu cumva sa nu dai un „minus” 🙂 si in dreptul lui „Apa fierbe la 100 de grade.” daca afirmatia are vreo legatura vaga cu vreunul pe care il antipatizezi…recte, de parca Tipei ar fi bucatarul…sau ar mai avea ceva de-a face cu restaurantul.

     Stia Tutea ce stia…

     0 voturi
     +1
     -1
  2. Acest individ dubios de tot a făcut ce a vrut în acest municipiu, bine înțeles cu ajutorul politicului mai ales din partidul P.D.L. actual P.N.L. având mentor, susținător pe falca gherghe.Se spune ,,,cine se aseamănă se aduna.”‘! Sprijin a mai primit și din partea congregatiei religioase din care face parte. Ce mai așteptăm noi arădeni, și ne miram unde a ajuns acest municipiu, din orice punct de vedere, cind te reprezintă pe noi un asemenea individ, cu atita lucruri necurate săvârșit de acest individ, poate mai sint și altele care pina acuma nu a ajuns la urechile presei.!Și un lucru pe care ar trebuii ținut cont este, și în acest sens ar trebui să fie exemplu, tatăl său fiind președinte a unui cult religios pe țară. !!

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Adevarat. Tatal lui nu mai este presedinte de cult (ar fi frumos ca si altii sa ia exemplu si sa nu tina – indiferent de natura lui – de scaunul pe care au fost pusi…pana cand se mumifica. Tot respectul.

    Cat despre comunitatea din care face parte, e mai sensibila la asemenea chestiuni si asa cum l-a propulsat, asa il va si „taxa”.

    --1 voturi
    +1
    -1
  3. Ma uit la chipul lui si nu pot decat sa gandesc ca…. daca asa arata un personaj atat de important al Aradului, un chip atat de -expresiv-… nu pot decat sa multumesc lui Dumnezeu ca locuiesc aici si il avem printre noi… Oare cine se ocupa cu selectia personalitatilor atat de marcante? Aradul a -progresat- fantastic… Va depasi Viena foarte curand!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.