Lucian Dănilă: Un sistem de tot rahatul

  de Lucian Dănilă | 6 April 2014, 1:06 PM | Opinii

  1

  Suntem razna, așa sună o melodie a celor de la HiQ, și poate fi ușor folosită ca refren la o melodie dedicată celor care au decis actualul sistem competițional din liga secundă și din liga a treia a fotbalului. Echipele joacă degeaba jumătate din campionat, pot ajunge, în ultima etapă, ca de rezultatul acelui meci să depindă promovarea sau retrogradarea aceleași echipe!

  Un exemplu în acest sens sunt Gloria Bistrița și ASA Târgu Mureș. Ambele, dacă se clasează între primele șase formații din campionat, sunt candidate cu șanse la promovare. Dacă ajung în play-out, sunt favorite la… retrogradare.

  Ar trebui împușcat! Așa spunea un om de fotbal despre cel care a decis să se joace campionatul în acest sistem. Cea mai aiuristică a fost situația echipei UTA la jocul cu Slatina. Gruparea lui Marțian a fost practic obligată să piardă meciul de pe teren propriu pentru a mai spera că se poate salva de la retrogradare! Un fel de Rocky ce trebuia să piardă pentru a câștiga…! Doar în România!… Unde în lume o înfrângere te poate ridica în clasament? Doar la noi, evident, în țara tuturor posibilităților.

  Gazdele se rugau să piardă… Câștigau pierzând. Oaspeții se rugau să câștige! Partida, în ziua jocului, a și fost scoasă din listele caselor de pariuri. Nici nu mai trebuie să ne punem întrebări în privința cauzei….

  Oricum fotbalul era la pământ, dar acum chiar a devenit o glumă. O glumă proastă…

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.