marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Lucia, condamnată la moarte de sistemul medical din România! Are 36 de ani și e asistentă medicală…

  de Special Arad | 22 septembrie 2015, 12:18 PM | Naţional

  0

  Lucia Felicia, o asistentă medicală din cadrul UPU SMURD Bistriţa priveşte la doar 36 de ani cum sistemul îi închide uşa în nas şi o condamnă la moarte scoţând de pe lista medicamentelor compensate chiar pastilele de care are nevoie şi care sunt prohibitiv de scumpe pentru orice om de rând, scrie Adevărul.

  Lucia Felicia Dumitru are 36 de ani, o fetiţă de 10 ani şi un băiat de 15 ani. De mai bine de un an, asistenta medicală de 36 de ani, este ţintuită într-un pat. Nu au adus-o aici nici orele suplimentare şi nici oboseala care s-a acumulat în ultimii 10 ani, ci o boală necruţătoare. În urmă cu un an o pată de pe picior care s-a modificat într-un mod îngrijorător a trimis-o la medic. Rezultatul biopsiei a şocat-o pur şi simplu. Asistenta medicală suferea de cancer de piele în stadiul IV.

  Lupta începută în urmă cu un an cu această boală a fost una dură şi a epuizat toate economiile familiei. Lucia s-a gândit chiar să-şi vândă locuinţa pentru a-şi putea continua tratamentul, însă nu a făcut-o gândindu-se că o să-şi lase copilaşii fără un acoperiş deasupra capului. Medicamentul de care are nevoie Lucia nu mai este compensat De parcă nu era suficient, asistenta medicală se vede condamnată la moarte tocmai de sistemul pe care l-a slujit atâţia amar de ani, scrie Adevărul.

  Medicamentul de care are nevoie pentru a putea rămâne în viaţă a fost scos de curând de pe lista celor compensate. Este vorba despre Zelboraf tablete, care scoate din buzunarele Luciei săptămânal 7200 de lei, o sumă uriaşă chiar şi pentru românii care câştigă peste medie. Până de curând, medicamentul era compensat în proporţie de 90%. Lucia poate fi ajutată să continue lupta pentru viaţă prin donaţii, care să-i asigure accesul la acest tratament costisitor, scrie adevarul.ro.

  Puteţi face donaţii în lei şi euro în conturile:

  RO75 BTRL 0060 1201 M930 05XX – LEI

  RO BTRL EURC RT00 M930 9591 – EURO

  Cod Swift BTRLRO22

  Dumitru Felicia Lucica

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.