Update 2Lovitură în dosarul proxeneților de la Vărșand: DOI din OPT au fost arestați la recurs!

  de Lucian Valeriu | 16 octombrie 2014, 6:30 PM | Pilu | Știri Arad

  1

  UPDATE 2: Lovitură în dosarul proxeneților de la Vărșand: doi din opt au fost arestați la recurs!

  Polițiștii de la SCCO Arad sărbătoresc. Curtea de Apel TIMIȘOARA a admis recursul formulat de procurorul DIICOT Arad, Bogdan Diaconescu, și a „întors”, dând curs contestației, decizia judecătorului Florentin Vlad de la Tribunalul Arad. E posibil ca procurorul să fi venit cu probe noi în privința faptelor comise de lotul celor 8 „pești” din Pilu/Vărșand și, astlel, Bumb Licuța Adrian și Lingurar Simona Veta au fost introduși în arest începând cu data de ieri.
  Iată lista cu peștii din Vărșand, așa cum apare ea pe portalul instanțelor de judecată:

  Ene Ioan Ovidiu Contestator

  Bumb Adrian Licuta Intimat INCULPAT

  Constantinescu Valeriu Intimat INCULPAT

  Lingurar Simona Veta Intimat INCULPAT

  Lingurar Simona Veta Intimat INCULPAT

  Macarie Daniel Florin Intimat INCULPAT

  Macarie Daniel Florin Intimat INCULPAT

  Olah Florin Intimat INCULPAT

  Stanca Lica Ovidiu Intimat INCULPAT

  Mai departe, puteți citi, integral, soluția pronunțată de Instanța superioară:

  15.10.2014

  Oră: 11:30

  Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) numarul 96/DL din data 15.10.2014

  Tip soluţie: Admis

  Soluție pe scurt: Admite contestaţia declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Arad împotriva încheierii penale nr. 50/10.10.2014 pronunțată de Tribunalul Arad, Secţia penală în dosarul nr. 4739/108/2014. Desfiinţează în parte încheierea atacată, numai în privinţa inculpaţilor Lingurar Simona Veta și Bumb Adrian Licuţa. Rejudecând în aceste limite: Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Arad faţă de inculpaţii Lingurar Simona Veta și Bumb Adrian Licuţa. În baza art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă, a inculpaţilor Lingurar Simona Veta, Bumb Adrian Licuţa. Menţine în rest încheierea atacată. În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondate contestaţiile declarate de inculpaţii Ene Ioan Ovidiu și Bumb Adrian Licuţa împotriva aceleiași încheieri. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat pentru soluţionarea contestaţiei declarate de procuror rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. 2 și 4 Cod procedură penală obligă pe fiecare dintre inculpaţii Ene Ioan Ovidiu și Bumb Adrian Licuţa să plătească statului suma de 100 lei, cheltuieli judiciare avansate pentru soluţionarea contestaţiilor declarate de aceștia. Dispune plata sumei de 300 lei din fondurile MJ în contul Baroului Timiș, onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru inculpaţii Stanca Lică Ovidiu, Lingurar Simona Veta și Olah Florin. Definitivă.

  Complet: Penal – DL


   

  UPDATE: Proxeneții prinși azi-noapte au fost puși pe liber, judecatorul decizând aplicarea măsurii de control judiciar. Polițiști: `Cel puțin 6 dintre ei erau de arestat!`

  `Simona Veta Lingurar, Adrian Licuţă Bumb, Ioan Ovidiu Ene, Lică Ovidiu Stanca şi Florin Olah trebuie să respecte prevederile punerii sub control judiciar, iar pentru Valeriu Constantinescu şi Daniel Florin Macarie, instanta nu a luat nicio masura judiciara.`

  Politistii de la SCCOA nu au fost… foarte fericiti…. ca sa nu zicem mai mult…cand au fost instiintati de masura judecatorului de a nu ii aresta pe proxenetii retinuti la capatul unei munci documentaristice si operative derulata timp de 6 luni. Surse judiciare au declarat pentru Special Arad ca `mai ales in saptamana trecuta, politistii de la Crima Organizata s-au dat, la propriu, peste cap cu masinile prin zona… au filmat si au venit cu probe arhisuficiente pentru ca, cel putin 6 dintre ei, sa fie arestati! Sunt pericole publice!`

  Vom reveni asupra acestui subiect.


   

  TITLUL PRINCIPAL: Rețea de proxeneți care exploatau minore – destructurată de polițiștii de la Crimă Organizată Arad

  Polițiștii de la SCCO (Serviciul de Combatere a Criminaltății Organizate) Arad au reținut vineri noaptea, în vederea arestării, zece membri periculoși ai unei rețele de trafic de persoane care, în zona punctului de frontieră Vărșand, obligau mai multe minore să se prostitueze.

  Pentru opt dintre aceștia, procurorul  a cerut arestarea, urmând ca, prin probele administrate, DIICOT să extindă cercetările. Rețeaua operează în zona respectivă din luna aprilie a acestui an, iar ultimele documetări asupra infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane și exploatarea sexuală a minorilor vizează fapte petrecute chiar în aceste zile.

  Vom reveni pe parcursul evoluției evenimentelor.

  Distribuie articolul

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.