„Loving Vincent” și „România Neîmblânzită”, din nou la Cinema Arta

  de Special Arad | 22 mai 2018, 2:00 PM | Film

  0

  Pentru cei care nu au reușit să prindă locuri la primele proiecții ale filmelor „Loving Vincent” și „România Neîmblânzită”, CMCA și CitiZenit anunță că astăzi, 22 mai, vor fi proiectate încă o dată, de la ora 18 și 20.

  „Loving Vincent” prezintă viaţa şi moartea controversată a lui Vincent van Gogh printr-o animaţie desprinsă din picturile lui şi populată cu personajele desenate de el. Intriga prinde viaţă prin interviuri cu personaje apropiate de Vincent şi prin reconstruirea dramatică a unor evenimente care au dus la moartea pictorului. Filmul a fost nominalizat și la Premiile Oscar, Globurile de Aur, Premiile BAFTA și a primit premiul pentru cea mai bună animație la Academia Europeană de Film.

  Îl puteți viziona astăzi, de la ora 18, la Cinema Arta.

  Parcurgând patru anotimpuri, „România Neîmblânzită”, cel mai amplu documentar despre viața sălbatică din țară prezintă imagini spectaculoase din locuri ca Delta Dunării, Piatra Craiului, Peștera Urșilor, Histria sau Porțile de Fier, urmârind în același timp parcursul animalelor din diversele zone. Iar cum îi șade bine unui documentar despre natură, filmul îndeamnă și la o conștiinciozitate mai mare când vine vorba de protecția mediului, constant asaltat de defrișări, vânători ilegale sau deșeuri. De-a lungul filmului ne însoțește vocea marelui actor Victor Rebengiuc.

  Îl puteți viziona astăzi, de la ora 20, la Cinema Arta.

  Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, înainte de începerea filmului.

  Preț bilete:
  – 10 lei preț întreg
  – 5 lei preț redus pentru studenți și pensionari
  – 2,5 lei preț redus pentru elevi (cu carnetele vizate la zi)

  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultura Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.