miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Loteria română anulează 2 extrageri pentru prima dată în 109 ani!

  de Special Arad | 5 ianuarie 2015, 11:10 AM | Naţional | Topic special

  0

  Loteria română sare peste primele două extrageri de la începutul acestui an. Compania ţine să sublinieze, într-un comunicat, că nu a anulat tragerile de duminică, 4 ianuarie, şi nici pe cele de joi, 8 ianuarie. „CN Loteria Română SA îşi poate stabili propria politică de marketing şi vânzări”, se mai precizează în comunicatul dat publicităţii după ce în presă au apărut informaţii conform cărora tragerile de duminică şi joi ar fi fost anulate.

  „Managementul acestei companii este depăşit de situaţia actuală. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva din 1906, de când a fost înfiinţată Loteria”, a declarat Liliana Mincă, fost director al Loteriei.

  „Normal ar fi fost sa aveti un director care să intre prin telefon, ei stau ascunsi. Din februarie 2009 nu mai sunt director general la Loteria romana, sunt deputat. Vreau sa va spun ca managementul e defectuos din februarie 2009 de nd loteria a fost data doar pe critenii politice. Exista dosare la DNA. Nu s-a intâmplat niciodatada de cand e Loteria, sa se amanae trageri. E inadmisibil ca statul roman sa aiba pierderi, nu se vor face incasari, e un semnal negativ fata de această companie”, a mai spus Liliana Mincă, în direct, la Realitatea TV.

  Directorul Loteriei, Adrian Mişu Manolache, a declarat la Realitatea TV că Loteria nu a anulat extragerile, şi că a anunţat încă de anul trecut că prima tragere va fi pe data de 11.

  „Am considerat că soluţia cea mai bună este ca acest contract să nu se mai prelungească, Loteria făcând demersurile necesarepentru ca sistemul să fie susţinut din forţe proprii”, a spus Manolache.

  „Pe termen lung, soluţia cea mai avantajoasă pentru Loterie este de a avea un sistem propriu prin care Loteria să nu mai fie ţinută de un partener, printr-o astfel de măsură eliminându-se orice risc cu privire la imposibilitatea de a desfăşura tragerea, de a avea probleme cu sistemul informatic”, a adăugat şeful instituţiei.

  Jurnalistul Kamikaze Alex Căutiş a subliniat, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, că amânarea extregrii este de bun augur pentru activitatea viitoare a Loteriei.

  „La DNA există un dosar la care a făcut referire şi Traian Băsescu. Acel dosar a făcut ca mult prea îndrăzneţii directori ai Loteriei să nu mai aibă curajul să îşi tişte norocul şi să semneze contracte păguboase pentru statul român. (…) Au existat rapoarte oficiale ale multor instituţii – Curtea de conturi, ANAF, corpurile de control. Mai mult, presa din România a susţinut că sunt lucruri ilegale în mod făţiş. Până acum, directorii companiei naţionale Loteria Română au mers în defavoarea statului cu un curaj nebunesc. Eu cred că aceasă amânare a extragerii nu va face decât să îmbunătăţească maniera în care se va desfăşira licitaţia”, a spus Căutiş.

  „Referirea preşedintelui României la compania Novomatic e foarte importantă, Novomatic are un contract netransparent semnat cu statul român şi dacă lucrurile s-ar repeta şi cu Intralot-ul sau cu altă firmă, atunci netransparenţa aceasta ar fi de fapt pătura sub care se ascunde o nouă ilegalitate. Amânarea nu poate decât să fie de bun augur pentru cîă atrage atenţia asupra manierei în care se va semna contractul”, a subliniat Căutiş.

  Neregulile de la Loteria Română au fost dezbătute în mai multe rânduri la emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea TV, unde au fost făcute dezvăluiri importante.

  Citește mai mult pe Realitatea.net

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.